Annoncørbetalt indhold

Smag vinen med næsen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvis du af og til sidder med en god vin i glasset, må du ikke snyde dig selv for den totale oplevelse, vinen kan give dig. Der er nemlig meget mere at komme efter end bare at slynge vinen ned og sige ahhh. Faktisk viser studier, at du får hele 80% af smagsoplevelsen gennem næsen. For med munden kan vi i princippet kun smage surt, salt, sødt og bittert. Derfor ser du altid ganske nøje beskrivelser af vinens duft, hvis du kigger på bedre vin. Og det er faktisk ganske forunderligt, hvad du kan få frem af billeder på den indre skærm, når du stikker snuden i glasset. Men husk lige at slynge vinen rundt i glasset inden, for ilten er med til at frigive duftnoterne. Hvis du ikke er øvet, er det en super god idé at lade glasset hvile på bordet, mens du slynger det roligt rundt. Mere end én hvid skjorte er blevet ødelagt af lidt for heftig slyngen med et glas rødvin. Især efter de tre første glas.


Annonce

Altid en god slurk

Efter at have duftet til vinen er tiden kommet til at smage på den. For at få det fulde udbytte tager du en ordentlig slurk i munden og beholder den dér, mens du suger lidt luft ind. Ja, men ligner og lyder lidt som en idiot, men igen er ilten med til at frigive vinens gaver. En professionel vinsmager vil som oftest spytte vinen ud igen og gøre sine notater. Vi andre dødelige kan heldigvis synke vinen og have en fest. Men som professionel vinsmager skal man igennem mange flasker på én gang, så det giver OK mening at spytte ud. De ville i øvrigt starte med at glo på vinens farve og se hvordan vinen optræder i glasset. Men her handler det alene om duft og smag, så det hopper vi let henover.


Vælg vine der dufter af mere

Når du vil have den fulde oplevelse af vinen og virkelig dufte og smage, er det selvfølgelig klart sjovest hvis vinen for alvor har noget at byde på. Den slags vin finder du bedst på finewines.dk, der har specialiseret sig i de bedste vine fra hele verden. Her kan du gå på opdagelse i fantastiske vine fra eksempelvis Bourgogne, Bordeaux, Champagne, Ribera Del Duero og ikke mindst Californien, der har sindssygt meget godt at byde på. Så læg vejen ind forbi til de vildeste vinoplevelser, der både dufter og smager af meget mere. Med tiden vil du lære, hvor utroligt forskelligt vin kan dufte og hvor meget det siger om vinen. Og så er der den sjove ting at der er forskel på, hvad to mennesker dufter. Små forskelle … men alligevel. Derfor vil du se en vinproducents beskrivelse sin egen vin godt kan være anderledes end en professionel anmelders. Det er kun med til at gøre vinens verden endnu mere bjergtagende. Livet er nu engang sjovere uden facitlister. God fornøjelse!

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.