Annonce
Nordfyn

Smækfyldt med C-vitamin og osende af overskud: Lav din egen ramsløgspesto

Ramsløg, måske lidt hvidløg, en sjat olie, to håndfulde parmesan. Der skal ikke mange ingredienser til en god ramsløgspesto. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Nordfyn: Du har allerede travet rundt i skovbrynet, møjsommeligt indsamlet de forårsfriske ramsløgplanter, forsigtigt hjembragt dem, og nu ligger de klar på køkkenbordet. Spørgsmålet er nu, hvad de skal bruges til.

Ifølge Danmarks Naturfredningsforening indeholder ramsløg op mod 40 gange så meget C-vitamin som citroner, og de kan spises både rå og tilberedte. Man skal dog være opmærksom på, at løgsmagen kan være lidt krads i rå form, så det er tilrådeligt at dosere med let hånd.

Ramsløgene kan snittes fint og steges på panden med røræg eller bruges i gryderetter. De kan også bages i ovnen, for eksempel sammen med kartofler, hvor de bliver sprøde og mere milde i smagen. Og så kan ramsløg forvandles til pesto, endda på næsten ingen tid. Opskriften - lånt af Danmarks Naturfredningsforening - falder i tre trin.

1 Klargøring

Hvis du har sanket ramsløgene i skoven og ikke i egen have, så sørg for at skylle urterne godt inden brug.

2 Sammenblanding

Kom alle ingredienser - tre store håndfulde ramsløg, 70 gram friskrevet parmesanost, 70 gram mandler (pinjekerner, cashewnødder eller hasselnødder), 1-1½ deciliter olivenolie, lidt citronsaft, salt og peber - i en blender eller foodprocessor og lad den køre, til massen er grov, men ensartet. Smag til. Hvis ramsløgsmagen er for krads, så put lidt ekstra nødder og ost i.

3 Servering

Brug eksempelvis ramsløgspestoen som ledsager til ost eller på godt, italiensk brød.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Annonce