Annonce
Erhverv

Smæk til ejendomsmægleres boligside

Styrelse tvinger ejendomsmæglere til at ændre internetside, så forbrugerne får bedre oplysninger, når de leder efter boliger til salg.

Det, der begyndte med at være en sag om ejendomsmæglernes ret til at blokere for andre internetsider med boligannoncer, ser nu ud til at ryge tilbage i hovedet på ejendomsmæglerne selv, skriver Urban.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen satte nemlig tirsdag et foreløbigt punktum i den penible sag, hvor Dansk Ejendomsmæglerforening har forhindret internetsiden Boliga.dk i at offentliggøre data, der blandt andet viser oversigter over prisfald på boligmarkedet - data, der er trukket ud af ejendomsmæglernes egen boligbørs, boligsiden.dk.

- Set fra brugernes synspunkt opfylder boligsiden.dk ikke længere de funktioner og søgemuligheder, man ville forvente af en hjemmeside i 2007, siger vicedirektør i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, Victor Kjær, til bladet.

Han har nu bedt ejendomsmæglerne om et svar på, hvordan de vil bringe boligsiden.dk op på et tidssvarende niveau med blandt andet forbedrede søgemuligheder og mere fyldig information om boligmarkedet. Lykkes det ikke, vil han ikke afvise, at opgaven med at drive den centrale boligbørs fremover kan blive en opgave en offentlig myndighed kan tage sig af.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Annonce