Annonce
Middelfart

Småt men godt: Brenderuphus har udvidet med økologisk café

Mette Ernst (t.h.) bruger den ene væg i caféen som galleri med skiftende kunstnere. Foto: Sofie Secher Karlsen

Småt men godt - sådan lover Mette Ernst, der har indrettet en hyggelig café i det ene hjørne af sin butik i Skovshøjrup.

Skovshøjrup: Meget er sket, siden Mette Ernst for godt et år siden overtog Miljøbutikken i Skovshøjrup og ændrede navnet til Brenderuphus. Stedet har været udsat for en gennemgribende modernisering, og på de øverste etager er etableret tre lejligheder til udlejning. Seneste nyt er en økologisk café, som Mette Ernst har indrettet i det ene hjørne af butikken, der tidligere var optaget af et stort kølerum.

Med åbningen af caféen, som i løbet af foråret udvides med udeservering i gårdhaven bag butikken, har stedet ændret navn, så det i dag hedder "Brenderuphus - Økologisk Butik og Café".

Caféens kendetegn er småt men godt.

Der er økologisk kaffe, te, øl og vin på menuen alle dage i butikkens åbningstid. Torsdag, fredag og lørdag kan gæsterne desuden kaste sig over hjemmebagte boller, kage og lette anretninger som for eksempel supper og solsikkefrikadeller.

- Vi opererer med et ret begrænset menukort, til gengæld er det alt sammen økologiske lækkerier lavet af os selv helt fra bunden, fortæller Mette Ernst, der også går med tanker om at tilbyde take-away om fredagen.

- Hvor mange steder kan du få økologisk take-away, jeg kender ihvertfald ingen, siger Mette Ernst.

Annonce

Overkommelige priser

Ligesom omfanget af menukortet er overkommeligt, vil priserne også være det. En let anretning serveres for 60 kroner, mens en stempelkaffe med to kopper koster 30 kroner.

Der er plads til 25 gæster i caféen, når gårdhaven åbner til foråret vil der være yderligere 50 pladser udenfor.

Mette Ernst fortæller, at hun er kommet fornuftigt fra start med Brenderuphus.

- Det er et langt sejt træk, det vidste vi fra starten af, men omsætningen stiger hver uge, og der kommer stadig flere kunder længere væk fra, og min revisor er godt tilfreds med de tal, vi præsterer, siger Mette Ernst og fortæller, at en renovering af butiksfacaden er næste store opgave i foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce