Annonce
Middelfart

Småt men godt: Brenderuphus har udvidet med økologisk café

Mette Ernst (t.h.) bruger den ene væg i caféen som galleri med skiftende kunstnere. Foto: Sofie Secher Karlsen

Småt men godt - sådan lover Mette Ernst, der har indrettet en hyggelig café i det ene hjørne af sin butik i Skovshøjrup.

Annonce

Skovshøjrup: Meget er sket, siden Mette Ernst for godt et år siden overtog Miljøbutikken i Skovshøjrup og ændrede navnet til Brenderuphus. Stedet har været udsat for en gennemgribende modernisering, og på de øverste etager er etableret tre lejligheder til udlejning. Seneste nyt er en økologisk café, som Mette Ernst har indrettet i det ene hjørne af butikken, der tidligere var optaget af et stort kølerum.

Med åbningen af caféen, som i løbet af foråret udvides med udeservering i gårdhaven bag butikken, har stedet ændret navn, så det i dag hedder "Brenderuphus - Økologisk Butik og Café".

Caféens kendetegn er småt men godt.

Der er økologisk kaffe, te, øl og vin på menuen alle dage i butikkens åbningstid. Torsdag, fredag og lørdag kan gæsterne desuden kaste sig over hjemmebagte boller, kage og lette anretninger som for eksempel supper og solsikkefrikadeller.

- Vi opererer med et ret begrænset menukort, til gengæld er det alt sammen økologiske lækkerier lavet af os selv helt fra bunden, fortæller Mette Ernst, der også går med tanker om at tilbyde take-away om fredagen.

- Hvor mange steder kan du få økologisk take-away, jeg kender ihvertfald ingen, siger Mette Ernst.

Annonce

Overkommelige priser

Ligesom omfanget af menukortet er overkommeligt, vil priserne også være det. En let anretning serveres for 60 kroner, mens en stempelkaffe med to kopper koster 30 kroner.

Der er plads til 25 gæster i caféen, når gårdhaven åbner til foråret vil der være yderligere 50 pladser udenfor.

Mette Ernst fortæller, at hun er kommet fornuftigt fra start med Brenderuphus.

- Det er et langt sejt træk, det vidste vi fra starten af, men omsætningen stiger hver uge, og der kommer stadig flere kunder længere væk fra, og min revisor er godt tilfreds med de tal, vi præsterer, siger Mette Ernst og fortæller, at en renovering af butiksfacaden er næste store opgave i foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

OB

Tverskov savner at vinde hos svigerforældrene

Annonce