x
Annonce
Sport

Småsyg FCK-anfører: Vi vinder næppe Europa League

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Carlos Zeca regner ikke med at løfte Europa League-pokalen, men ser en fin mulighed for at slå Celtic ud.

FC København får svært ved at gå hele vejen i Europa League, men 16.-delsfinalen mod Celtic bør være en forhindring, som københavnerne kan passere i turneringen.

Annonce

Det siger anfører Carlos Zeca, der har været småsløj gennem onsdagen, men regner med at være frisk til torsdagens udekamp i Glasgow.

- Vi må være realistiske, så jeg kan ikke sige, at vi kommer til at vinde turneringen i år. Men det kan godt være, at det sker en dag for FCK. Vi har jo også set Leicester vinde Premier League, så mange ting kan ske.

- Der er store klubber med større budgetter og fantastiske spillere i den her turnering, så det er selvfølgelig svært at nå hele i vejen. Men sådan skal vi heller ikke tænke. I vores hoveder handler det om at tage en runde ad gangen, og i morgen (torsdag, red.) kan vi tage den næste, siger Zeca.

Han mener, at FCK-spillerne skal bruge deres internationale erfaring til at veksle udgangspunktet 1-1 til en samlet sejr torsdag.

- Et hold som vores er vant til at spille i Europa, og vi har gjort meget for at være kommet dertil, hvor vi er nu.

- Kampen er måske en bonus, fordi vi har opfyldt vores mål i turneringen, men vi har fortjent at være her, så nu skal vi tage vores chance. Jeg synes, vi er i en fin position til at kunne gå videre, siger grækeren.

Selv om han ikke forventer den helt store triumf i år, er han overbevist om, at det nuværende FCK-hold har et meget større potentiale, end holdet har vist i denne sæson.

- Vi har en ung og nysammensat trup, vi har også mange spillere, som er skadede og ikke har kunnet hjælpe os igennem sæsonen. Dem savner vi.

- Men vi er i gang med at bygge noget meget spændende, selv om vi ikke har set lige gode ud i alle kampe. Jeg tror bestemt, at vi bliver meget bedre i fremtiden, siger FCK-anføreren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce