Annonce
Debat

Smågriseproducenterne må tage ansvar for sojaimport

Annonce

Landbrug: Vi kan ikke komme uden om, at det danske landbrug skal være en del af løsningen for at nå vores ambitiøse reduktionsmål af CO2-udledninger på 70 procent i 2030. Det både inden for Danmarks grænser og i udlandet. Det er en skændsel, at store dele af sojaproduktionen i verden bidrager til afskovning, der truer regnskoven, og dens dyreliv, i Sydamerika. Det skal det danske landbrugs import af soja på ingen måde bidrage til.

Jeg afventede derfor med spænding, hvordan deltagende virksomheder i Dansk Alliance for Ansvarlig Soja ville gribe den store opgave an i de handlingsplaner, virksomhederne har forpligtet sig på at offentliggøre. Jeg var mildest talt imponeret over, hvordan en virksomhed som Danish Crown har påtaget sig sin del af opgaven. I fremtiden skal 100 procent af den soja, som fodres til grise, der leveres til Danish Crown være ansvarligt produceret. Det er et nødvendigt for at reducere det danske landbrugs internationale klimapåvirkning.

Selvom det er flot, kan hele indsatsen ikke hvile alene på enkeltstående virksomheder. Det er simpelthen uholdbart, at dele af den danske svineproduktion ikke påtager sig sin del af ansvaret. Danish Crown skal ikke være den eneste virksomhed, der sætter høje krav til sojaimporten. Det skal resten af foderimportørerne og smågriseproducenter også. Alt andet er uacceptabelt.

Vi bryster os af den høje kvalitet af svin, som vi producerer i Danmark. Med høje standarder for importen af ansvarlig soja tager vi flere skridt i retningen af et bæredygtigt landbrug, som skaber arbejdspladser i Danmark. Det er tid til at flere følger trop og tager sin del af ansvaret, så det danske landbrug ikke længere bidrager til udenlandsk skovrydning.

Anders Kronborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce