Annonce
Assens

Små virksomheder kan få bestyrelsesformand på prøve

Lolle Schierff er udviklingschef hos Fynsk Erhverv. PR-foto
Fynsk Erhverv tilbyder et forløb til virksomheder med minimum fem ansatte, som ønsker sparring for at nå deres mål.

Som ejer af en mindre virksomhed kan det være en udfordring at finde ud af, hvordan man når sine mål vedrørende vækst i antal medarbejdere eller omsætning. Derfor har Fynsk Erhverv oprettet tilbuddet Next Level for virksomheder med minimum fem ansatte. Et forløb, som Karina Bjerregaard, indehaver af Hestenge Consult i Kelstrupskov, er i fuld gang med og meget begejstret for.

- Next Level udspringer af mentortanken. Ejerleder står typisk alene med beslutninger, også på strategisk niveau. Vi tilbyder sparring med erhvervsledere, som ved, hvad de snakker om, i stedet for at sparre med konen, kæresten eller vennerne, siger Lolle Schierff, som er udviklingschef hos Fynsk Erhverv.

Målgruppen for Next Level er virksomheder, som har et klart defineret vækstmål. Det kan være i forhold til antal medarbejdere, omsætning eller lancering af et nyt produkt.

- Hvis vi har en virksomhed, som skal ind på et nyt marked, så finder jeg en business advisor (rådgiver red.), som har prøvet noget lignende. Som har gjort sig nogle erfaringer og begået nogle fejl, andre kan lære af, og som kan stille de rigtige strategiske spørgsmål, fortæller Lolle Schierff.

Annonce

Bestyrelsesformand på prøve

Next Level kan sammenlignes med at få en bestyrelsesformand på prøve, uddyber Lolle Schierff.

- Vi har skabt det her, fordi jeg synes, vi skal have flere virksomheder i bedre vækst på den lange bane, siger udviklingschefen.

- Mange ejerledere har travlt med at drifte virksomheden i korte tidshorisonter. Derfor er det en god ide at få en erfaren erhvervsmand eller -kvinde med på rejsen, som kan se virksomhedens vækstperspektiver på længere sigt, som bestyrelser gør, fortsætter hun.

Ifølge Fynsk Erhverv har Next Level skabt 255 nye job, øget de deltagende virksomheders omsætning med mere end 80 mio. kroner og været medvirkende til, at flere end 30 nye bestyrelser er blevet etableret.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce