Annonce
Fyn

Små skønheder, vi skal passe på

Annonce

Læserbrev: I 2015 skete der frygteligt meget. Min søster og jeg oplevede blandt andet et stort slag mod små sommerfugle i flotte komplementærfarver.

Vi var med Gislev Rejser i Kroatien. Der var en meget indslåret kystlinje, så to store hoteller med tilhørende parker dannede tilkørselsveje til hver sit hotel. Kystlinjen havde dermed to brede veje, der løb sammen i en spids, udyrket grund, hvor vi havde fundet en mængde seksplettede køllesværmere.


Efter en barndom med søndagscykelture og ivrige studier af "Roms Atlas over ... fugle, sommerfugle eller vild flora" var vi mere optagede af diversitet end af haver.


Efter en barndom med søndagscykelture og ivrige studier af "Roms Atlas over ... fugle, sommerfugle eller vild flora" var vi mere optagede af diversitet end af haver. Indrømmet, hotellerne havde samlet mange smukke planter i deres parker, også vilde i store bede; men der var jo grænser.

Som vi gik og fotograferede køllesværmere, dybt mørkegrønne med seks klare røde pletter, røde bagvinger og sorte, kølleformede følehorn, hørte vi pludselig et stort spektakel, vendte os og så bag os en kæmpe traktor med slåmaskine, som slog køllesværmernes græsstykke effektivt ned. Dem kunne vi ikke redde.

Men så fem år efter i 2020 med coronakrisen fik biologer chancen for at redde en lokal bestand af bl. a. køllesværmere. Der var engang rigtig mange ved "hejresøerne" ved Blangstedgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce