Annonce
Erhverv

Små job står i høj kurs på Fyn

Jess Mørk er indehaver af Fyns VVS & Klima og har i alt ni ansatte, hvoraf tre er fleksjobbere. - Det er fantastiske medarbejdere - de er dygtige til deres job, og jeg vil ikke undvære dem. Man mister jo ikke sin værdi som arbejdskraft, fordi man ikke kan arbejde på fuld tid, siger han.

Fleksjobbere er eftertragtede, ikke mindst i det private erhvervsliv.

Annonce

Små job til fleksjobbere - mennesker med begrænset arbejdskraft - pibler frem, ikke mindst i det private erhvervsliv.

Alene i Odense Kommune er antallet af nye fleksjob næsten fordoblet på et år. I første halvdel af 2014 blev der skabt 144 nye fleksjob, samme tal i første halvdel af 2015 var 265.

Årsagen til stigningen skal blandt andet findes i den nye fleksjobordning, der blev indført i 2013. Kongstanken i den er at få flere med begrænset arbejdskraft ud på arbejdsmarkedet, og det er det nu muligt at etablere job af få timers varighed om ugen.

Den mulighed falder i god jord hos mange små virksomheder.

Førhen skulle arbejdsgivereren lægge løn ud for en 37 timers arbejdsuge og siden søge om løntilskud hos kommunen, men efter den nye ordning, betaler arbejdsgiveren for det, der kaldes "effektiv arbejdstid". Det kan være få timer om ugen.

- Vi ser mindre, private virksomheder og job, der ikke før har været inde i billedet. Det er en tendens, og det er nyt efter reformen i 2013 - førhen skulle de lægge ud for en hel uges løn, og det var for mange penge, siger Nicoline Garde, afsnitsleder for Team Flexjob i Odense Kommune.

Annonce

Knust hånd

En af de virksomheder, hvor der er ansat medarbejdere efter den nye ordning, er hos Fyns VVS & Klima, der ejes af Jess Mørk. Han har tre fleksjobbere ansat, heraf to under den nye ordning.

- Jeg har selv stået i en situation, hvor jeg havde knust min hånd og ikke kunne arbejde som montør mere. Da anede jeg ikke, om jeg skulle på revalidering, eller hvad der skulle ske. Heldigvis kunne jeg begynde at læse til installatør, men det gik op for mig, hvor meget selvværd, der var bundet op på job.

- Det er ikke for at lyde hellig, men jeg vil gerne hjælpe, og jeg nyder at se mine kolleger udvikle sig, og økonomisk går det nogen lunde lige op. Jeg vil have, at mine medarbejdere får en ordentlig løn, fastslår Jess Mørk.

En aftale om et fleksjob er suverænt en aftale mellem arbejdsgiveren og arbejdstageren, også selv om jobbet er fundet via f.eks Odense Kommune.

Læs mere i Fyens Stiftstidende mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce