Annonce
Gear

Små forbedringer til klassisk Audi-sportsmodel

Indvendigt er TT fortsat en af de få biler, hvor hele den centrale skærm bruges til at videregive alle informationer. Foto: Audi

Det er 20 år siden, vi så den første Audi TT. Nu kommer der et facelift af den aktuelle model.

Da originalen kom i 1998, var den en øjeblikkelig sensation. Tysk bauhaus-design af den mest stilrene slags, lige til at parkere uden for yndlingscaféen. Mere cool blev det ikke dengang i slutningen af 90'erne. Audi TT's kombination af rå power og runde, næsten feminine former havde langt bredere appel - og blev omgående et stil-ikon for Audi. Siden gik slaget sin gang, anden generation kom i 2006, mens den nuværende tredje udgave af TT er fra 2014, og det er selvfølgelig den version, som har gennemgået et facelift.

Fronten har ændringer ved kølergrillen, luftindtag og frontspoilerkant. Bagtil har den nye TT fået en bredere diffuser. Bag rattet er der ikke de store ændringer: Den digitale instrumentering indeholder alle nødvendige oplysninger, så en TT har ikke en stor betjeningsskærm i midten som de fleste andre biler i dag. Standardudstyret udvides med regnsensor, køreindstillinger (Drive Select) og udvidet multifunktionsrat.

Ifølge Audi får bilen flere kræfter, men nævner i øvrigt ingen data for motorerne, som får partikelfilter. Tyske Auto Bild skriver dog, at den nye basismotor bliver en 2,0 benzinmaskine med 197 hk, fulgt af versioner med 245 og 306 hk. Den automatiske dobbeltkoblingsgearkasse med syv trin er ny, dieselmotoren, der ikke har kunnet fås i Danmark, udgår formentligt helt af modelprogrammet.

Alle varianter skifter motorbetegnelse, så 2,0 TFSI eksempelvis bliver til 45 TFSI. TTS og TT RS får først et facelift på et senere tidspunkt. Den opdaterede Audi TT lander hos de danske forhandlere sidst på året.

Annonce
I 20 år har Audi haft en lille sportsvogn på programmet, som mange elsker for dens design og lækre løsninger. Nu får bilen et facelift. Foto: Audi
Det er små ændringer, der sker med designet, men agter er det bl.a. en bredere diffuser. Foto: Audi
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];