Annonce
Nyborg

Slutspil: Nyborg i grøn finale

Er Nyborg grøn nok til at løbe med prisen "European Green Leaf Award 2021"? Det bliver afsløret på torsdag. Foto: Kasper Riggelsen
Vinderen af den eftertragtede "European Green Leaf Award 2021" bliver udråbt på torsdag - i en livestream på internettet.

Nyborg: Bliver det Nyborg, Helsingør, Ringkøbing, Gabrovo eller Laappeenranta?

Det vil vise sig, når en jury udpeger den af de fem europæiske byer, der skal have prisen "European Green Leaf Award 2021".

Prisen, der er indstiftet af EU, er en anerkendelse af mindre byers engagement i et bæredygtigt miljø og grøn vækst.

Og alt efter, hvor godt det lykkes borgmester Kenneth Muhs (V) at overbevise juryen om byens engagement i sagen, kan Nyborg på torsdag blive den af de fem finalister, der løber med det eftertragtede grønne blad. Og pengene, der følger med.

Finale på internettet

Nyborg er udvalgt til finalen blandt 18 byer i Europa.

Fem er i finalen. Og ud over de to danske Helsingør og Ringkøbing, er det Gabrovo i Bulgarien og Laapeenranta i Finland, Nyborg er oppe imod.

Det var oprindeligt planen at uddele prisen ved et stort arrangement i Portugal.

Men det har den verdensomspændende coronavirus sat en stopper for, så nu kommer både de enkelte byers præsentationer og selve prisuddelingen til at foregå som livestream på internettet.

På onsdag vil borgmester Kenneth Muhs således levere Nyborgs præsentation fra byrådssalen på rådhuset.

Og det er også der, byrådet og andre inviterede gæster vil samles torsdag sidst på eftermiddagen, når kuverten med navnet på vinderen af "European Green Leaf Award 2021" bliver åbnet.

Og det viser sig, om der står "Nyborg" på papiret.

European Green Leaf Award 2021

Prisen European Green Leaf Award udspringer af EU's politik for byplanlægning og design. Prisen kan gives til byer med 20.000-100.000 indbyggere.

Byerne skal redegøre for indsats og resultater inden for klimaforandringer, energieffektivitet, bæredygtig mobilitet, natur, biodiversitet, bæredygtig brug af land, luftkvalitet, støj, affald, cirkulær økonomi og vand.

De fem finalister i kampen om "Green Leaf Award 2021" er Nyborg, Helsingør og Ringkøbing (Danmark) samt Gabrovo (Bulgarien) og Laappeenranta (Finland).

Prisen er på 75.000 euro (560.000 kroner). Vinderen skal bruge pengene på nye klima- og miljøtiltag i 2021.

Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar