Annonce
Sport

Slutrundedebutant måtte lige en tur hjem til mor

Freja Cohrt er eneste slutrundedebutant i den danske trup. Hun skal kæmpe med Lærke Nolsøe om spilletiden på venstre fløj. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Det var lige før, det havde kostet en skade. Freja Cohrt hamrede nemlig hænderne ned i en stol af bare glæde, da VM-billetten var hjemme. For et års tid siden var det hele nu knapt så morsomt.
Annonce

- Jeg havde bare rigtig svært ved at være i min egen krop. Det var en kæmpe forløsning, og jeg var også lidt rørt.

Det var stort for Freja Cohrt, da hun fik beskeden om, at denne gang var den altså god nok. Hun skulle afsted til VM i Japan, hvor Odense-fløjen står til at få sin slutrundedebut.

- Jeg kan huske, at jeg hamrede mine hænder ned i en den stol, jeg sad i, da landstræneren ringede til mig. Og så skulle jeg altså lige trække vejret dybt nogle gange.

Og hvem er det så lige, at man ringer til?

- Jeg ringede faktisk ikke til nogen. Jeg tog hjem til min mor, og fortalte hende den gode nyhed. Det var det, jeg lige havde brug for. Det var dejligt, og selvfølgelig var hun stolt på mine vegne. Hun ved også, hvor meget det betyder.

Freja Cohrt

Eneste slutrundedebutant i den danske trup.

Hun har spillet 19 landskampe og spiller i det daglige for Odense.

Tidligere har hun været omkring FC Midtjylland, Randers, Skive og Silkeborg-Voel.

Annonce

Bed tænderne sammen

For et år siden var 25-årige Cohrts humør et andet. Dengang kæmpede hun en brav kamp for at komme med til EM i Frankrig, men hun blev siet fra som den sidste.

- Det var hårdt og bare pisseirriterende for nu at sige det rent ud, for jeg ønskede jo så brændende at komme med. På et landshold er konkurrencen hård, og det vidste jeg jo godt, men jeg var virkelig skuffet.

Freja Cohrt gravede sig imidlertid ikke ned. Hun bandede heller ikke landstræneren langt væk. I stedet bed hun tænderne sammen og arbejdede bare endnu hårdere.

- Jeg synes selv, at jeg har forbedret mig. Det håber jeg også, at andre synes, griner hun.

- Det er nok navnlig i forsvaret, at de største fremskridt er sket, men generelt føler jeg bare, at det har været godt for min udvikling at komme til Odense. Jeg træner sammen med virkelig gode spillere hver eneste dag, og det giver virkelig noget.

Og nu står der så masser af spilletid øverst på Freja Cohrts ønskeseddel.

- Det er klart, men sådan har hele truppen det jo. Alle vil bidrage, og jeg er sikker på, at der bliver brug for hver og en. Det bliver forhåbentlig en både lang og god turnering for os, men den kan også gå hen at blive rigtig hård med mange kampe på forholdsvis kort tid.

- Så jeg skal nok få mine chancer, og så handler det om at gribe dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce