Annonce
Nordfyn

Slut på en teaterepoke: Ramazang lukker efter 21 år

Teaterforeningen Ramazang har valgt at nedlægge sig selv. Privatfoto
Der er sat punktum for et stykke nordfynsk kulturhistorie. Efter 21 år lukker teaterforeningen Ramazang. Forklaringen er blandt andet dalende tilskud og færre medlemmer.

Nordfyn: Teaterforeningen Ramazang er lukket. Forestillingen i februar blev den sidste.

- Vi må erkende, at konkurrencen på teaterområdet blev for stort for et lille område som Bogense, Søndersø og Otterup, også selvom vi havde mange unge, der kom langvejs fra, også uden for vores kommune. Vi havde for dyre udgifter i forhold til medlemmer og for lidt muligheder til at opveje på andre områder, uden det blev endnu mere administrativt tungt. En forening kører i kraft af frivillighed og tilskud, og når begge dele er dalene, så begynder det at blive svært at eksistere, lyder det i en pressemeddelelse, der slutter med ordene "altid frejdig når du går, dø om så det gælder".

Ramazang nåede at blive 21 år. De seneste år har det været en kamp at holde sig ovenvande. Blandt andet fordi, at Ramazang følte sig presset af de kommunale tilbud fra ungdomsskole og musikskole.

- Vi har arbejdet trodsigt imod længe - og måske også for længe. Faktisk har vi i en meget lang periode på minimum tre år kommet med indsigelser og tænkt ud af boksen for at kunne bevare os selv, da vi i et stykke tid har kunnet ane udfaldet. Men intet landede, som vi havde tænkt det, og nu står vi her. Vi er ikke bitre. Vi er ret taknemmelige for rejsen, hedder det.

Annonce

Kernen i arbejdet

Gennem årene har et utalt af børn og unge fået oplevelser og oplevet et fælleskab med teater som omdrejningspunkt, de ellers næppe havde fået. Eller som Ramazang selv udtrykker det:

- Teater var faktisk slet ikke kernen. Kernen i vores arbejde handlede om at skabe et sted for de børn, som ikke passer ind alle mulige andre steder. Et sted, hvor det, vi "producerede", blev til på grund af de input, tanker ideer, som de her børn mestrer. Der er i forvejen masser af steder og fritidsinteresser, der fremmer talent - det gør vi ikke.

Fremmer mod

- Vi fremmer mod, mod til at være den du er, mod til at stå på en scene med sit unikke selv, mod til at byde ind med de tossede ideer og sit eget væsen. Mod til at tage tilløb til livet og ikke mindst fællesskabet og opdage, at den enkelte har masser at byde ind med - ting de slet ikke vidste, de havde! Det er vi meget stolte af, at vi har kunne bidrage med - også fordi det ikke findes så mange steder.

- Vi har lagt sammen, divideret og trukket fra i det helt store energiregnskab, og vi nåede frem til, at hvis vi skulle gå på kompromis med os selv, produktet og ideen bag, så forsvandt det essentielle og vores egne grundværdier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce