Annonce
Nordfyn

Slut med våde kort, der ikke virker: Søbadet får nyt adgangskontrolsystem

Bogense Søbad er placeret længst ude på Østre Mole. Du skal ikke gå mange meter, før du kan hoppe i ægte havvand fra badebroen. Foto: Emil Hermann
Slut med våde kort, der ikke virker. Fremover skal der bruges en kode for at komme ind i Bogense Søbad.

Bogense: For nogle brugere af Bogense Søbad på Østre Mole har det indimellem været ganske frustrerende at stå og vente foran indgangsdøren, fordi deres kort med chip på ikke har virket, når de har placeret det på panelet.

Dette problem skulle meget gerne være løst nu, oplyser Thomas Fløjborg-Lading, maritim leder i Bogense Havn og Marina.

- Søbadet har fået nyt adgangskontrolsystem, og fremadrettet skal der bruges en kode for at få adgang. Vi er sikre på, at kodesystemet vil eliminere mange af de trælse oplevelser med kort, der ikke virker, fordi de har været våde.

Alle, der er medlem af en nordfynsk forening, kan få en kode tilsendt, uden det koster noget. Koder udleveres hos de enkelte foreninger.

Foreningen Bogense Vikingelaug er en af de foreninger, der bruger søbadet. Foreningens formål er at fremme vinterbadning på Nordfyn.

Annonce
Bogense Søbad får nyt adgangskontrolsystem. Fremover skal du huske en kode, som du bruger hver gang for at komme ind. Foto: Emil Hermann

Kontakt havnekontor

Hvis en forening mangler koder, kan den kontakte havnekontoret. Turister skal henvende sig hos Visit Nordfyn på Vestre Havnevej for at få en kode, som vil udløbe igen efter en uge. For turister er det også gratis at bruge søbadet.

I Bogense Søbad er der omklædningsrum med brusefaciliteter til både mænd og kvinder. Der er også en sauna, et toilet og et fælles rum med en fantastisk udsigt til Kattegat samt Æbelø.

I maj 2016 blev det ombyggede og topmoderniserede Bogense Søbad indviet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce