Annonce
Nordfyn

Slut med våde kort, der ikke virker: Søbadet får nyt adgangskontrolsystem

Bogense Søbad er placeret længst ude på Østre Mole. Du skal ikke gå mange meter, før du kan hoppe i ægte havvand fra badebroen. Foto: Emil Hermann
Slut med våde kort, der ikke virker. Fremover skal der bruges en kode for at komme ind i Bogense Søbad.

Bogense: For nogle brugere af Bogense Søbad på Østre Mole har det indimellem været ganske frustrerende at stå og vente foran indgangsdøren, fordi deres kort med chip på ikke har virket, når de har placeret det på panelet.

Dette problem skulle meget gerne være løst nu, oplyser Thomas Fløjborg-Lading, maritim leder i Bogense Havn og Marina.

- Søbadet har fået nyt adgangskontrolsystem, og fremadrettet skal der bruges en kode for at få adgang. Vi er sikre på, at kodesystemet vil eliminere mange af de trælse oplevelser med kort, der ikke virker, fordi de har været våde.

Alle, der er medlem af en nordfynsk forening, kan få en kode tilsendt, uden det koster noget. Koder udleveres hos de enkelte foreninger.

Foreningen Bogense Vikingelaug er en af de foreninger, der bruger søbadet. Foreningens formål er at fremme vinterbadning på Nordfyn.

Annonce
Bogense Søbad får nyt adgangskontrolsystem. Fremover skal du huske en kode, som du bruger hver gang for at komme ind. Foto: Emil Hermann

Kontakt havnekontor

Hvis en forening mangler koder, kan den kontakte havnekontoret. Turister skal henvende sig hos Visit Nordfyn på Vestre Havnevej for at få en kode, som vil udløbe igen efter en uge. For turister er det også gratis at bruge søbadet.

I Bogense Søbad er der omklædningsrum med brusefaciliteter til både mænd og kvinder. Der er også en sauna, et toilet og et fælles rum med en fantastisk udsigt til Kattegat samt Æbelø.

I maj 2016 blev det ombyggede og topmoderniserede Bogense Søbad indviet.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce