Annonce
Nordfyn

Slut med sko: Jette Dalhøj sælger de sidste sko

Snart har Jette Dalhøj solgt de sidste sko og støvler i Skohuset i Adelgade i Bogense. Hun har ikke stor tiltro til, at det lykkes at leje ud eller sælge huset til en ny butik. Foto: Betty Rasmussen

Skohuset i Adelgade i Bogense lukker til nytår eller i begyndelsen af det nye år. Jette Dalhøj går på pension, og endnu er der ikke udsigt til, at nye er klar til at købe eller leje butikken.

Annonce

Bogense: Når kalenderen siger 2019, er det slut med at møde Jette Dalhøj i Skohuset i Adelgade i Bogense. Måske ikke lige den 2. januar, men i hvert fald skal vi ikke langt ind i det nye år, før Skohusets ejer gennem 11 år drejer nøglen for sidste gang og går på pension.

- Pigerne stopper 30. december, og så kan jeg selv køre det færdigt, hvis jeg ikke har fået solgt varelageret, men det håber jeg da på, siger Jette Dalhøj, der de seneste uger har annonceret med faste rabatter på sko og støvler.

Med Jette Dalhøjs farvel er det højst sandsynligt helt slut med at kunne købe sko - eller andre varer - på adressen Adelgade 81, for endnu er der ikke udsigt til hverken at leje ud eller sælge huset til en ny butik.

- Det er svært. Der skal mange penge til, og bankerne vil ikke være med. Man kan ikke leve af en forretning med fire gode måneder og otte dårlige, og Bogense er virkelig blevet en sommerby, siger Jette Dalhøj.

- Når jeg for eksempel handler med Ecco, skal jeg aftage et vist kvantum. Jeg skal købe det samme antal enheder, som hvis jeg havde butik på strøget i Odense, og jeg må ikke fordele dem over flere butikker.

På den måde bliver det meget dyrt at opbygge et varelager til en butik i Bogense.

- Man kan ikke leve af en forretning med fire gode måneder og otte dårlige, og Bogense er virkelig blevet en sommerby.

Jette Dalhøj, Skohuset
Annonce

Nethandel snupper kunder

I de snart 11 år (siden 1. januar 2008) Jette Dalhøj har ejet Skohuset, har hun oplevet en stor ændring i handelsmønsteret. Først og fremmest med voksende nethandel, hvor mange bruger de fysiske butikker til at prøve skoene for så at gå hjem og bestille dem på nettet 10 procent billigere.

Hun har også kunnet mærke på antallet af kunder, at Danske Bank lukkede i Adelgade. Banken trak mange mennesker til, og når de passerede Skohusets vinduer, blev de måske fristede til at kigge ind og købe. Den type kunder kommer der få af i dag.

- Jeg fortryder ikke, at jeg ikke har haft en netbutik, for jeg vil gerne have kontakten med kunderne, og den kommer jeg til at savne. Jeg har haft 10 fantastiske år, siger Jette Dalhøj, der om lidt runder de 63 år.

Hun er ikke i tvivl om, at det er det rette tidspunkt for hende at stoppe.

- Nu skal jeg lave det, jeg ikke har haft tid til i 10 år. Vi skal huske den der med "fik du set det, du ville?", siger hun over en kop kaffe i bagbutikken, mens de to medarbejdere tager sig af kunderne, der kigger efter gode rabattilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce