Annonce
Fyn

Slut med rystetur på Skellerupvej

Revnerne i vejen kan både ses og mærkes for de mange bilister, der kører strækningen mellem Skellerup og Ullerslev. Foto: Kasper Riggelsen
Nyborg Kommune vil bruge cirka 1,4 millioner kroner på at løse problemet med revner i asfalten en gang for alle. Eller i det mindste for de næste 10-12 år.
Annonce

Skellerup: Ga-gong. Ga.-gong. Ga-gong.

Sammenligningen med en østtysk motorvej er ikke helt skæv, når det handler om Skellerupvej mellem Ullerslev og Skellerup.

Ligesom de tyske veje er den cirka 1,5 kilometer lange strækning nemlig konstrueret med betonplader i bunden. Revnerne mellem de de enkelte plader kan både ses og mærkes, og forsøg på en lappeløsning har ikke haft den ønskede effekt.


Det vil selvfølgelig stadig give en stor omvej for nogle bilister i en begrænset periode, men det er prisen for at vælge en mere holdbar løsning.

Søren Svendsen (V), næstformand i Teknik- og Miljøudvalget


Derfor går man nu mere grundig til værks. På det seneste møde i Teknik- og Miljøudvalget blev politikerne præsenteret for ikke mindre end seks forskellige løsningsforslag, hvoraf den mest sikre vil koste skatteyderne 4,4 millioner kroner og lukke vejen i cirka tre uger, mens arbejdet udføres.

Her er der tale om at bygge vejen helt op fra ny. Det er dog ikke den løsning, udvalget er nået frem til.

Annonce

Stor omvej

I stedet har man besluttet sig for det næstbedste, hvor der lægges et nyt armeringsnet i, mens belægningen og det efterfølgende slidlag består af dele, som er mere elastiske. Og som derfor ikke så let slår revner.

- Jeg har selv været derude, og jeg kunne ikke se mig selv i, at vi forsøgte at revne-forsegle strækningen. Derfor glæder det mig, at vi får en langt mere holdbar løsning, siger næstformand Søren Svendsen (V), der ledte mødet i formandens fravær.

- Når vi ikke valgte "fuldpakkemodellen", så hænger det sammen med, at den vil kunne holde 12-15 år, mens den løsning, vi har peget på, måske kan holde 10 år eller mere. Men til en væsentlig lavere pris, nemlig 1,4 millioner kroner i stedet for 4,4 millioner kroner. Dermed ville der være råd til at lave den tre gange for de samme penge, konstaterer han.

Den valgte løsning har også en anden fordel, nemlig at arbejdet kan klares på cirka tre dage - og ikke tre uger.

- Det vil selvfølgelig stadig give en stor omvej for nogle bilister i en begrænset periode, men det er prisen for at vælge en mere holdbar løsning, bemærker Søren Svendsen, der forventer, at arbejdet bliver udført i slutningen af august eller begyndelsen af september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce