Annonce
Odense

Slut med røg: Kommunale selskaber i Odense bliver røgfri

Odense Renovation er nu også en røgfri arbejdsplads. Og rygeforbuddet gælder for alle og på alle selskabets områder. Så det er heller ikke tilladt at ryge på byens genbrugspladser - uanset om man er ansat eller borger. Arkivfoto: Laust Jordal
VandCenter Syd og Odense Renovation er nu røgfrie arbejdspladser. Senere på året følger Fjernvarme Fyn efter og indfører rygning forbudt for alle.

Det er slut med at ryge på jobbet, hvis man arbejder eller er på besøg hos de kommunale forsyningsselskaber VandCenter Syd og Odense Renovation. Fra 1. januar har begge selskaber indført røgfri arbejdstid og røgfrie matrikler, efter at man har underskrevet en partnerskabsaftale med Røgfrit Odense.

Odense har som mål at blive røgfrit i 2030, og det mål vil selskaberne gerne bakke op om.

- Vi vil gerne støtte op om det gode initiativ Røgfrit Odense og på den måde bidrage til, at færre bliver syge af rygning. Som kommunale selskaber og arbejdspladser har vi et ansvar for at bidrage til byens sundhed og trivsel, siger Thomas B. Jørgensen, administrende direktør i Odense Renovation.

Rygeforbuddet omfatter alle medarbejdere, samarbejdspartnere og gæster, der opholder sig i bygninger og på forsyningsselskabernes områder. Derfor vil man fremover heller ikke se rygende skraldemænd, genbrugsfolk eller vandforsyningsfolk fra de to selskaber.

Annonce

Medarbejdere er med

For at forberede medarbejderne på de nye tider har begge selskaber i løbet af 2019 gennemført rygestopkurser for interesserede rygere, så de med professionel hjælp, egen vilje og selskabernes støtte kunne blive røgfrie.

Hos Vandcenter Syd har man gjort en ekstra indsats for at inddrage medarbejderne aktivt i den nye rygepolitik.

- Ud over at tilbyde gratis rygestopkurser til alle, der ønsker det, har vi nedsat en følgegruppe af medarbejdere, der er bredt repræsenteret i virksomheden. Det skal sikre, at alle har en kollega, som man kan gå til, hvis man har spørgsmål i forbindelse med rygepolitikken, fortæller Mads Leth, administrerende direktør i VandCenter Syd.

Dermed baller alle Odenses kommunalt ejede forsyningsselskaber op om initiativet Røgfrit Odense og indfører røgfri arbejdstid i 2020. Det gælder både hos Odense Renovation, VandCenter Syd – og hos Fjernvarme Fyn, som følger efter senere på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Sommerhuse er revet væk i sommerferien: - Vi var helt nede på gulvet, og så kom vi hurtigt op igen

Annonce