Annonce
Odense

Slut med røg: Kommunale selskaber i Odense bliver røgfri

Odense Renovation er nu også en røgfri arbejdsplads. Og rygeforbuddet gælder for alle og på alle selskabets områder. Så det er heller ikke tilladt at ryge på byens genbrugspladser - uanset om man er ansat eller borger. Arkivfoto: Laust Jordal
VandCenter Syd og Odense Renovation er nu røgfrie arbejdspladser. Senere på året følger Fjernvarme Fyn efter og indfører rygning forbudt for alle.

Det er slut med at ryge på jobbet, hvis man arbejder eller er på besøg hos de kommunale forsyningsselskaber VandCenter Syd og Odense Renovation. Fra 1. januar har begge selskaber indført røgfri arbejdstid og røgfrie matrikler, efter at man har underskrevet en partnerskabsaftale med Røgfrit Odense.

Odense har som mål at blive røgfrit i 2030, og det mål vil selskaberne gerne bakke op om.

- Vi vil gerne støtte op om det gode initiativ Røgfrit Odense og på den måde bidrage til, at færre bliver syge af rygning. Som kommunale selskaber og arbejdspladser har vi et ansvar for at bidrage til byens sundhed og trivsel, siger Thomas B. Jørgensen, administrende direktør i Odense Renovation.

Rygeforbuddet omfatter alle medarbejdere, samarbejdspartnere og gæster, der opholder sig i bygninger og på forsyningsselskabernes områder. Derfor vil man fremover heller ikke se rygende skraldemænd, genbrugsfolk eller vandforsyningsfolk fra de to selskaber.

Annonce

Medarbejdere er med

For at forberede medarbejderne på de nye tider har begge selskaber i løbet af 2019 gennemført rygestopkurser for interesserede rygere, så de med professionel hjælp, egen vilje og selskabernes støtte kunne blive røgfrie.

Hos Vandcenter Syd har man gjort en ekstra indsats for at inddrage medarbejderne aktivt i den nye rygepolitik.

- Ud over at tilbyde gratis rygestopkurser til alle, der ønsker det, har vi nedsat en følgegruppe af medarbejdere, der er bredt repræsenteret i virksomheden. Det skal sikre, at alle har en kollega, som man kan gå til, hvis man har spørgsmål i forbindelse med rygepolitikken, fortæller Mads Leth, administrerende direktør i VandCenter Syd.

Dermed baller alle Odenses kommunalt ejede forsyningsselskaber op om initiativet Røgfrit Odense og indfører røgfri arbejdstid i 2020. Det gælder både hos Odense Renovation, VandCenter Syd – og hos Fjernvarme Fyn, som følger efter senere på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce