Annonce
Nyborg

Slut med narkohandel: Kommunen og politiet vil sætte en stopper for stofferne

Et nyt samarbejde mellem Nyborg Kommune og Fyns Politi skal være med til at nedbryde handlen med stoffer i kommunen. Foto: Scanpix, Handout
Kommunen har rakt ud efter Fyns Politi i bekæmpelsen af narkohandlen i kommunen. Sammen skal de to instanser med hjælp fra aktører i kommunen sætte en stopper for handel med stoffer.
Annonce

Nyborg: Flere øjne og ører i kommunens gadebillede skal være med til at gøre en indsats for at sætte en stopper for handlen med stoffer i Nyborg Kommune.

Selv om kommunen ikke ligger højere end andre fynske kommuner, hvad angår køb og salg af euforiserende stoffer, har man valgt at indgå et samarbejde med politiet, som skal gøre kommunen mere tryg at bo i.

Det er Nyborg Kommune, der har valgt at række ud til politiet i håbet om et samarbejde, der skal sikre, at der sker færre handler i hele kommunen. Og det er lykkes med stor velvilje fra politiet, fortæller borgmester, Kenneth Muhs (V).

- Det er ikke altid, at historierne om, hvad der foregår i gadebilledet når til politiet, så derfor er de også interesseret i, at den indsats bliver styrket, så de kan sætte ind over for kriminaliteten. Derfor har vi valgt at organisere et helt særligt samarbejde, der skal sætte en stopper for handlen.


Det er ikke altid, at historierne om, hvad der foregår i gadebilledet når til politiet, så derfor er de også interesseret i, at den indsats bliver styrket, så de kan sætte ind over for kriminaliteten.

Kenneth Muhs (V), borgmester


Borgmesteren gør dog opmærksom på, at det nye samarbejde ikke erstatter brugen af 112 eller 114, som borgerne fortsat opfordres til at ringe til, hvis der skulle være behov for det.

Annonce

Øjne og ører i gadebilledet

Helt praktisk kommer samarbejdet til at fungere sådan, at kommunens aktører i form af skoler, ungdomsuddannelser, foreningslivet og handelslivet i hele kommunen skal rapportere videre til en styregruppe, der sender informationerne videre til politiet.

- Vi har en nul-tolerance over for stoffer - et salg er et salg for meget, så derfor er vi rigtig glade for, at vi kan have et samarbejde med politiet om bekæmpelse af handel med stoffer, siger Kenneth Muhs og fortsætter:

- Vi har en stor tro på, at det her samarbejde vil få kommunen i en positiv retning. Og i sidste ende handler det også om, at der ikke er unge, der køber narkotika eller ender i kriminalitet af den årsag.

En af de aktører, der skal på banen i forbindelse med det nye samarbejde, er kommunens SSP-medarbejdere.

Gennem deres snakke med de unge er de med til at danne sig et billede af, hvordan handlen med stoffer ser ud i kommunen, som de kan sende videre til kommunens styregruppe.

Spørger man SSP-medarbejder Flemming Schortill er Nyborgs unge dog langt fra de værste, når det kommer til køb og salg af stoffer - tværtimod.

- De unge er faktisk rigtig gode i Nyborg. Den største udfordring, vi har, er i forhold til hash, men fordi det er blevet mere legalt at snakke om hash, har vi nogle gode snakke med de unge om netop det og kan hjælpe dem videre i systemet, hvis de har behov for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce