Annonce
Nordfyn

Slut med lyntests i Søndersø Hallen efter januar

Efter den 31. januar er det slut med at kunne blive lyntestet for corona i Søndersø Hallen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Søndersø: Siden 2. juledag har Falck stået klar til at corona-lynteste i Søndersø Hallen. Men efter den 31. januar er det firmaet Carelink, som skal varetage opgaven med at lynteste i Region Syddanmark, og det betyder derfor, at testcenteret i Søndersø Hallen lukker.

- Antallet af besøgende har sådan set været meget tilfredsstillende. Det, der er knap så tilfredsstillende, er, at vi skal lukke ned her den 31. januar, forklarer administrerende direktør for Falck i Region Syddanmark, Michael K. Sørensen.

Han forklarer, at Falck hele tiden har vidst, at der ville komme et nyt udbud på lyntests. I første omgang skulle Falck kun teste frem til den 31. december, men kort før nytår blev det forlænget til udgangen af januar.

- Der er lavet et udbud, hvor vi har budt ind, og vi havde selvfølgelig håbet på at vinde. I det udbud har man så defineret, hvor mange testcentre der skal være i hele Region Syddanmark, og det er et væsentligt lavere antal end det nuværende.

Der har indtil videre i løbet af januar været 3482 personer forbi Søndersø Hallen for at blive testet, hvoraf 17 test har været positive for coronavirus.

Krisestaben i Nordfyns Kommune arbejder nu på mulighed for en aftale med Region Syddanmark om et fast ugentligt besøg af regionens PCR-test biler. Det vil i givet fald ske det samme sted hver uge, og her vil valget efter alt at dømme falde på Søndersø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce