Annonce
Kerteminde

Slut med liga-løb i Munkebo: Politikere har slukket speedway-drømmen

Jan O. Pedersen, formand for Munkebo Speedway Club, tror ikke på borgmesterens forklaringer: - Kerteminde Kommune vil os ikke, det kan de lige så godt sige lige ud i stedet for at opfinde dårlige undskyldninger. Arkivfoto: Kim Rune

Et flertal i byrådet sagde nej til at sende opførelsen af støjvolde med lettere forurenet jord i udbud. Dermed er det endegyldigt slut med liga-løb i Munkebo.

Munkebo: Den sidste spinkle drøm om igen at få de lige-løb på speedwaybanen i Munkebo blev endegyldigt slukket på økonomiudvalgsmødet.

Et flertal sagde nej til at sende opførelsen af en støjvold med lettere forurenet jord i udbud.

- Vi var hele bordet rundt rigtigt kede af, at det ikke er lykkedes os at finde en løsning på den gordiske knude med støjvold og økonomi, forsikrede borgmester Kasper Olesen (S).

- Men den løsningsmulighed, der foreligger, er alt for usikker. Det tør vi ikke risikere med den økonomiske situation, vi er i. Vi har ledt efter den helt rigtige løsning, men ikke fundet den. Sidder der en læser derude, der har den, så hører vi gerne fra vedkommende, siger borgmesteren.

Jan O. Pedersen, formand for Munkebo Speedway Club, tror ikke på borgmesterens pæne ord.

- De har fået den rigtige løsning serveret. Nu bruger de bare dårlige undskyldninger for at sige nej til os. Og så bliver jeg sur, for så kunne de bare sige lige ud, at de ikke vil os.

Annonce

Hvorfor er det så svært i Kerteminde?

Grunden til, at flertallet sagde nej til den løsningsmodel, der arbejder med at hæve støjvoldene med brug af lettere forurenet jord, er, at kommunen skulle lægge 400.000 kroner ud. Pengene kommer ind igen, når projektet med den lettere forurenede jord er færdigt. Men det påpeges i dagsorden, at hvis nogen klager over det ene eller det andet, så kan det stoppe projektet, og så får kommunen ikke sine penge igen.

Jan O. Pedersen tilbageviser de risici:

- Jeg kan slet ikke forstå, at det skal være så svært i Kerteminde. I Esbjerg gennemførte de for et par år siden et projekt med lettere forurenet jord på deres speedwaybane. I Fjeldsted kører de med støjvolde lige så lave som dem, vi har nu, uden det er et problem. Så kan jeg ikke se andet end, det er Kertemide Kommunes vilje, der mangler. Der er jo ingen, der hidtil har klaget over speedwaybanen, hvorfor skulle nogle så begynde på det nu.

Det, Munkebo Speedway Club, nu står tilbage med, er en lille bane, der må køres på af de små maskiner. Den store bane kan ikke bruges til noget.

- Vi har ikke nogen plan B, for man kan jo ikke ændre på økonomiudvalgets beslutning. Så lige nu, ved jeg ikke, hvad vi skal gøre, beklager Jan O. Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce