Annonce
Nyborg

Slut med lange køer: Nyt teststed og flere podere på vej til Nyborg

Flere nyborgensere har oplevet at skulle stå i kø i op mod en time for at få taget en kviktest på Bastionen. Derfor har man nu øget testkapaciteten. Arkivfoto: Kasper Riggelsen.
Den store efterspørgsel på øget testkapacitet i Nyborg by ser nu ud til at have båret frugt. Fremover skal nyborgenserne en tur til Nyborghallerne for en kviktest.

Nyborg: De seneste dage har en lang orm af mennesker sneglet sig afsted på pladsen foran Bastionen. Flere dage har menneskemængden endda nærmet sig fortovet foran Bastionen med et og samme formål - alle i kø for at få taget en af de mange kviktest, poderne dagligt udfører på nyborgenserne.

Nyborg er den kommune i landet på nær Ærø, Langeland og Læsø, der har færreste smittede per indbyggere. Og derfor kan det måske være fristende at springe testen over, når køen er timelang.


Annonce

Vi kan ikke undgå, at der opstår kø, så jeg vil fortsat opfordre folk til at komme på andre tidspunkter end de tidspunkter, hvor der er meget tryk på.

Marianne Stentebjerg, leder af kommunens krisestab


Men nu kan nyborgenserne glæde sig over, at de måske har stået i de lange køer for sidste gang.

Fra på søndag skal Bastionen nemlig ikke fungere som kvikteststed længere. I stedet har man valgt, at man fremover kan få foretaget kviktest i Nyborghallerne i hal 2.

Derudover kommer der til at være 10 podere i stedet for de syv, som har foretaget tests på Bastionen.

Bedre logistik

Selv om der kommer flere podere, kan man ikke garantere, at nyborgenserne slipper helt for at stå i kø. Men leder af kommunens krisestab, Marianne Stentebjerg, håber dog, at den øgede kapacitet kan hjælpe på problemet.

- Vi kan ikke undgå, at der opstår kø, så jeg vil fortsat opfordre folk til at komme på andre tidspunkter end de tidspunkter, hvor der er meget tryk på. Men i Nyborghallerne kan man stå indenfor i kø. Og så er det gode parkeringsmuligheder.

Covid-19 i Nyborg

Siden 27. januar 2020 er der registreret i alt 939 tilfælde af covid-19 i Nyborg Kommune.

De seneste syv dage er tre konstateret smittet.

Med 9,4 smittede per 100.000 indbyggere er Nyborg nu nummer 95 på den nationale liste med de kommuner, hvor smittetrykket er højest.

Der er de seneste syv dage foretaget 5.456 test for covid-19 i Nyborg Kommune. Med tre smittede giver det en positivprocent på 0,05.

Flere nyborgensere har på Facebook givet udtryk for, at de har været nødt til at droppe en af de ugentlige test for at kunne nå på arbejde eller andre gøremål. Og det er netop det, man gerne vil undgå fremover med det nye teststed i Nyborghallerne.

- Det er rigtig uheldigt og ærgerligt, at flere har oplevet det. Vi ved, at der er borgere, der er nødt til at komme på tidspunkter, hvor der er meget tryk på, men vi håber, at de nye forhold og flere poderne kan komme problemet til livs. Vi er kun interesseret i at skabe de bedst mulige forhold for borgerne, lyder det fra Marianne Stentebjerg.

Åbningstiderne i Nyborghallerne kommer til at være de samme som på Bastionen, hvilket vil sige, at der er i hverdagene er åbent fra 7-19, lørdag fra 10-19 og søndag fra 10-20.

Derudover vil det også stadig være muligt at blive kviktestet i Tennishallen om søndagen fra 10-20, i Ørbæk Midtpunkt og Ullerslev Kultur- og Fritidscenter mandag og torsdag fra 15-20 ligesom man kan få foretaget en pcr-test uden tidsbestilling onsdage i ulige uger fra 9-17 i Ørbæk og onsdage i lige uger fra 9-17 i Ullerslev.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce