Annonce
Indland

Slut med landspolitik: Jimmy Steen Eriksen dropper folketingskandidatur

Jimmy Steen Eriksen dropper sit folketingskandidatur for Liberal Alliancer og retter fokus mod det kommunede kommunal- og regionsrådsvalg. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Liberal Alliances spidskandidat nummer to på Fyn, Jimmy Steen Eriksen, har efter politiske og private overvejelser droppet sit folketingskandidatur og dermed også rollen som stedfortræder for undervisningsminister Merete Riisager.

Annonce

I 2014 skiftede Jimmy Steen Eriksen fra Det Konservative Folkeparti og over til Liberal Alliance og har lige siden været en af partiets mest aktive medlemmer på Fyn, hvor han blandt andet har blandet sig en del i kommunalpolitikken i Assens Kommune, hvor han er bosat.

Jimmy Steen Eriksen blev valgt som Merete Riisagers trofaste nummer to ved det seneste folketingsvalg i 2015, og han indtrådte derfor som den nuværende undervisningsministers stedfortræder til Folketinget.

Men den rolle vælger han nu at sige nej tak til, og han opgiver dermed sit folketingskandidatur, selvom han har været et af partiets spidskandidater.

Det er både politiske og private overvejelser, der gør, at Jimmy Steen Eriksen nu vil have fuld fokus på kommunal- og regionsrådsvalg til november.

- Merete (Riisager, red.) gør det ganske godt som undervisningsminister, og jeg tror, vi skal et godt stykke over 10 procent på landsgennemsnit for stemmer til Liberal Alliance, for at få to mandater på Fyn. Når jeg ser på alt det arbejde, jeg lægger i det, og på sandsynligheden for at komme ind, der i sidste ende er meget lille, så er spørgsmålet, om jeg skal fortsætte med at lægge alle de kræfter i det.

- Det er klart, når jeg bruger så meget energi og tid på det, så skal der også være en mening med det, udover at flytte noget rent landspolitisk.

- Man skal også være med der, hvor tingene sker, og der er sandsynligheden for at sidde der, hvor beslutningerne bliver truffet blandt folketingsmedlemmerne og hovedbestyrelsen, ikke rigtig til stede.

Annonce

Arbejdslivet trækker

Jimmy Steen Eriksen har tidligere ejet Aarup Bryghus, der nu er solgt. Han arbejder nu for det amerikanske firma Archer Daniels Midland, der er en af verdens største producenter af ingredienser til fødevareindustrien.

Den tidligere brygmester står for både det nordiske og baltiske salg, og det er derfor et arbejde, der kræver tid og fokus.

- Vi er en del af en stor amerikansk koncern, der har lidt mere fokus på, hvordan vi agerer, og det kan godt komme til at konflikte lidt med, at man er så aktiv i det landspolitiske, som jeg er, siger han.

Derfor holder Jimmy Steen Eriksen sig nu til kun at stille op til kommunal- og regionsrådsvalget, fordi "det er en bibeskæftigelse, der kan holdes i privat regi".

Det er endnu uvist, hvem der skal overtage Jimmy Steen Eriksens rolle som Merete Riisagers stedfortræder i Folketinget.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce