Annonce
Faaborg-Midtfyn

Slut med korte skoledage og de skrappeste coronarestriktioner, men sæbe og sprit er stadig nøgleord

Når eleverne i Faaborg-Midtfyn vender tilbage i skole i næste uge, vil det være med fuldt skoleskema. Arkivfoto
I næste uge vender kommunens elever tilbage på skolebænken - og til en mere normal skoledag end før sommerferien. Der er fortsat fokus på hygiejne og afstand, men ellers er skolerne tilbage med fuldt skema.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Når eleverne i Faaborg-Midtfyn fra på mandag vender tilbage fra sommerferie, ser hverdagen en smule anderledes ud end før ferien.

Der vil fortsat være ekstra fokus på at minimere risikoen for smittespredning af covid-19, men eleverne må nu gerne komme tilbage i deres egne lokaler og skoleskemaet skal også tilbage til normalen.

- Vi skal tilbage og give alle de timer, som vi normalt har i alle fag, og det er en væsentlig forandring i forhold til før ferien, fordi før kunne vi godt nøjes med kun at undervise i nogle fag, og der var heller ikke krav om et bestemt antal timer, fortæller Christian Elmelund-Præstekær, der er chef for Opvækst og Læring i Faaborg-Midtfyn.

Normaliseringen sker, fordi Børne- og Undervisningsministeriet har udarbejdet nye retningslinger og sundhedsfaglige anbefalinger for skoler og dagtilbud, der betyder, at de igen skal undervise efter de almindelige bestemmelser i lovgivningen.

Retningslinjerne lyder dog stadig på, at børn og voksne bør have et begrænset antal kontakter og som minimum holde en meters afstand, men der må gerne afviges fra anbefalingerne indenfor den samme klasse.


Vi har valgt, at vi vores introuge sætter vi fokus på hygiejnekultur, så de fortsat vasker hænder, inden de går ind på skolen. Der bliver vasket og sprittet af i løbet af dagen, når de skifter lokaler, og når de har været ude til frikvarter.

Henrik Andersen, skoleleder på Øhavsskolen


Annonce

Retningslinjer indarbejdes lokalt

Da skolerne i kommunen er ret forskellige i både størrelse og den fysiske indretning, er det op til de enkelte skoler, hvordan de indarbejder de nationale retningslinjer, fortæller Christian Elmelund-Præstekær.

På Øhavsskolen i Faaborg kan de godt have en meters afstand i undervisningen og derudover fortsætter de - som før sommerferien - med at have klasserne opdelt som enheder, så de ikke har undervisning på tværs af klasser.

- Vi har valgt, at vi i vores introuge sætter fokus på hygiejnekultur, så de fortsat vasker hænder, inden de går ind på skolen. Der bliver vasket og sprittet af i løbet af dagen, når de skifter lokaler, og når de har været ude til frikvarter, forklarer skoleleder Henrik Andersen og tilføjer:

- De holder stadig frikvarter som klasse og ikke sammen med de andre, og vi har også bedt forældrene om fortsat at aflevere udenfor.

På Brahesminde Skoler i Horne og Svanninge bliver hygiejnestandarderne fra før ferien fastholdt, men forældrene må igen komme ind på skolen.

- Vi havde før sommerferien gjort sådan, at forældrene ikke måtte komme ind på skolen og i vores dagtilbud. Det har vi ikke noget hjemmel til at fortsætte med, men vi har hjemmel til at kræve, at de holder afstand, og vi siger også, at forældre skal ikke komme ind på områder, hvor der er trængt med plads, fortæller skoleleder Susanne Flintner Nielsen.

Også på Carl Nielsen-Skolen i Nr. Lyndelse fortsætter de stort set som før ferien.

- Det eneste er, at vi nu må have børnene i samme rum. Vi skal stadig tilstræbe en meters afstand, som vi nogenlunde kan overholde, og så er vi begunstiget af, at de fleste klasser har udgang til det fri, fortæller skoleleder John Jakobsen.


Hver gang vi kan komme afsted med at sige det, så siger vi jo: Husk, at have fokus på den almindelige hygiejne, altså håndvask og host i ærmet.

Christian Elmelund-Præstekær


Rengøring

Det, der er fælles for alle skolerne i kommunen, er et fortsat fokus på rengøring.

- Der skal gøres rent minimum en gang om dagen, og udover det skal der gøres ekstra rent de steder, hvor der er mange mennesker og særligt på kontaktflader. Sådan har reglen hele tiden været, men det er lidt et åbent spørgsmål, hvornår der er mange mennesker, hvad er det for nogle kontaktflader og hvordan gør man ekstra rent, fortæller Christian Elmelund-Præstekær og uddyber:

- Der har vi sagt til skoler, daginstitutioner og vores rengøring, at det er noget, man skal aftale lokalt mellem de to parter. Det kunne eksempelvis være sløjdlokaler, hvor der kommer flere forskellige klasser ind i løbet af dagen.

Udover grundig rengøring, mener han også, at det er vigtigt at huske den personlige hygiejne.

- Hver gang vi kan komme afsted med at sige det, så siger vi jo: Husk, at have fokus på den almindelige hygiejne, altså håndvask og host i ærmet og den slags, for det er ret væsentligt, at vi holder fast i det, og det gør vi både på skoler og daginstitutioner, siger han.

Skoleleder i Nr. Lyndelse, John Jakobsen, fortæller, at Carl Nielsen-skolen fortsætter med stort set de samme retningslinjer som før ferien. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Fyn

SUS Nyborg langt fra niveau

Annonce