Annonce
Odense

Slut med Karrusel-festival: Kommunen dropper arrangør

Odense Kommune har valgt at stoppe samarbejdet med arrangøren bag gadefestivalen Karrusel. I stedet har kommunen lavet en tre-årig aftale med den lokale forening "We Celebrate Odense". Arkivfoto: Stærke Foto

Odense Kommune har stoppet samarbejdet med det københavnske selskab, som i fire år har stået bag gadefestivalen Karrusel i Odense. I stedet tager en lokal forening nu over.

Når nye odenseanske studerende til september skal fejre studiestarten, bliver det uden det københavnske selskab Nus/Nus, som i fire år har arrangeret gadefestivalen Karrusel. I stedet har Odense Kommune lavet en tre-årig aftale med den lokale forening "We Celebrate Odense", som er stiftet af Studenterhuset, Posten, Ungdomshuset og Warehouse Festival.

- Det er en katastrofe for vores virksomhed. Tilskuddet fra Odense Kommune var en stor del af begivenheden, som vi har brugt fire år på at investere i ikke kun med penge, men også med sjæl. Vi har selvfølgelig været rystet over at fyre medarbejdere. Sådan lød det i sidste uge fra stifteren af Karrusel i Odense, Thomas Fleurquin, efter at Odense Kommune i en mail meddelte, at de formentlig ikke ville fortsætte festivalsamarbejdet i 2018.

Annonce

Generator erstatter Karrusel

Det er dog ikke helt slut med fest i Odenses gader i september. Fremover kommer festivalen dog ikke til at hedde Karrusel, men Generator. Den nye festival kommer også til at vare tre dage, oplyser Odense Kommune.

- Vi er stolte over at få opgaven med at skabe studiestartsfesten i Odense. Vi glæder os til at skabe en kæmpe fest for byens studerende og sætte vores markante præg på byen den første weekend i september. Festen kommer til at hedde Generator, fordi arrangører, græsrødder og studerende sammen vil generere fest, fællesskab og kreativitet, siger Anja Følleslev, formand i We Celebrate Odense.

Aftalen mellem Odense Kommune og We Celebrate Odense er netop blevet underskrevet, og i den ligger også et arrangement omkring vinterens studiestart. Foreningen bag Generator får et tilskud på 1,5 mio. kr. i 2018, og en sponsoraftale på 200.000 kr. årligt frem til 2020.

Første udgave af Generator finder sted den 6. til 8. september i Odenses gader.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce