Annonce
Middelfart

Slut med Kære Pleje: Ny privat leverandør af hjemmepleje i Middelfart på plads

1. april overtager Svane Pleje som privat leverandør af hjemmepleje i Middelfart Kommune fra Kære Pleje, og det betyder, at omkring 150 borgere skal tage stilling til, om de vil gøre brug af den nye leverandør eller af kommunen. Foto: Colourbox
Middelfart Kommune har indgået en aftale på fire år med det private hjemmehjælpsfirma Svane Pleje, som per 1. april overtager opgaven fra Kære Pleje.

Nordvestfyn: Omkring 150 borgere i Middelfart Kommune skal i den kommende tid tage stilling til, hvordan de vil have leveret deres hjemmehjælp i fremtiden. Det skal de, fordi virksomheden Svane Pleje har vundet en udbudsrunde og derfor fra 1. april 2020 overtager opgaven fra den nuværende private leverandør, Kære Pleje.

Svane Pleje har vundet opgaven i foreløbigt fire år, og virksomheden flytter ind i lokaler tæt på centrum. Præcist hvor vil vicedirektør Niels Bruun Madsen ikke afsløre, før kontrakten med udlejer er underskrevet. Han fortæller, at virksomheden faktisk gik mod egne principper, da man bød ind på opgaven i Middelfart, fordi kommunen kun har én ekstern leverandør og ikke to, som mange andre steder.

- Vi havde vores betænkeligheder, fordi vi i vores andre afdelinger har oplevet, at det generelt fungerer bedst med to private og en kommunal leverandør. Selv om vi forsøger at gøre alle borgere tilfredse, lykkes det ikke altid, og så er det godt at have et alternativ til os, forklarer han.

Annonce

Udbyder skal være robust

Ifølge formand for Social- og Sundhedsudvalget i kommunen, Kaj Johansen (S), er kommunen blevet skrappere, når det gælder private plejefirmaer.

- Vi er lidt bange for at få firmaer ind på det her område, som pludselig lukker, som man har set andre steder. Derfor stiller vi ret store krav til firmaets omsætning, økonomiske stabilitet og størrelsen på firmaet. Nogen synes måske, vi har meget skrappe krav, men vi vil ikke stå i en situation, hvor vi risikerer en lukning, siger han.

Det skete eksempelvis i starten af februar 2019, da virksomheden Hjælp Til Hjemmet gik konkurs og overlod 86 borgere fra Odense til kommunen mere eller mindre fra den ene dag til den anden.

Udvalgsformanden tilføjer, at der efter hans opfattelse har været et udmærket samarbejde med den snart tidligere leverandør, Kære Pleje. Det er regler om, at området skal sendes i udbud, der gør, at omkring 150 borgere snart skal vænne sig til nye ansigter i deres hjem.

I gang med at rekruttere

Svane Pleje er også leverandør i Odense og har tidligere også været det i Fredericia. Men i seneste udbudsrunde på den anden side af bæltet i efteråret 2019, takkede Svane Pleje nej til at fortsætte under de vilkår, Fredericia Kommunes nye leverandør Sundplejen havde takket ja til. Det samme gjorde Kære Pleje, som fremover udelukkende leverer privat hjemmepleje i Kolding.

Niels Bruun Madsen kalder Middelfart for en spændende udfordring, og han fortæller, at virksomheden er gået i gang med at rekruttere medarbejdere. Svane Pleje har allerede 10, og Niels Bruun Madsen forventer, at virksomheden med 20-25 medarbejdere i alt kan servicere dem af de 150 borgere, der beslutter sig for at vælge den private leverandør frem for kommunen. Håbet er omkring 100.

Kære Pleje har administration i Silkeborg men har kontorer i alle de kommuner, de leverer hjemmepleje i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce