Annonce
Odense

Slut med investeringer i Odense: Olav de Linde varsler mulige konsekvenser inden beslutning om byggeri ved Åløkkeskoven

Olav de Linde har siden år 2000 været involveret i Odense. Han har samlet investeret tæt på halvanden milliard kroner, oplyser hans ejendomsselskab, og råder i dag over 145.000 kvadratmeter på bl.a. Odense Havn, i Thrige-området, på Wichmannsgade, Middelfartvej og i området omkring Pakhusgården. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Olav de Linde vil fremover droppe at investere i Odense, hvis By- og Kulturudvalget tirsdag forkaster ejendomudviklerens byggeplaner i kanten af Åløkkeskoven. Den dramatiske melding lyder nu fra Olav de Linde til Fyens Stiftstidende.

Odense: Det får store konsekvenser, hvis byggefirmaet Olav de Linde på tirsdag får et nej fra By- og Kulturudvalget til at gå videre med de planer om et nyt byggeri på kanten af Åløkkeskoven, som der er blevet arbejdet med i nogle år.

Ikke blot vil Olav de Linde så indhegne området, som det fremgår af dagsordenen til udvalgsmødet. En anden konsekvens bliver, at selskabet fremover vil placere sine investeringer i andre byer end Odense.


Annonce

Hvis det ikke bliver muligt at bygge, så står vi med en ny situation. Vi har investeret massivt i Odense gennem mange år, og vi har en række bygninger i byen. Dem vil vi naturligvis fortsat tage os rigtig godt af, men bortset fra det vil vi fremover bruge vores kræfter andre steder.

Olav de Linde, indehaver af Ejendomsselskabet Olav de Linde


Det slår indehaveren af selskabet og manden bag et af landets største privatejede ejendomsimperier, Olav de Linde, overfor Fyens Stiftstidende fast i en skriftlig kommentar til sagen forud for tirsdagens møde i By- og Kulturudvalget.

Olav de Linde har siden år 2000 været involveret i Odense. Han har samlet investeret tæt på halvanden milliard kroner, oplyser hans ejendomsselskab, og råder i dag over 145.000 kvadratmeter på bl.a. Odense Havn, i Thrige-området, på Wichmannsgade, Middelfartvej og i området omkring Pakhusgården. Foto. Birgitte Carol Heiberg

"Hvis det ikke bliver muligt at bygge, så står vi med en ny situation. Vi har investeret massivt i Odense gennem mange år, og vi har en række bygninger i byen. Dem vil vi naturligvis fortsat tage os rigtig godt af, men bortset fra det vil vi fremover bruge vores kræfter andre steder."

Olav de Linde tror og håber dog på en løsning.

"Vi har ejet området ved Pakhusgården ned mod Åløkkeskoven i en del år, og vi håber, at det langt om længe bliver muligt at bygge boliger, der passer til området. Vi er en virksomhed, der lægger meget stor vægt på bæredygtighed, og derfor vil det naturligvis ske med største respekt for områdets natur", oplyser han.

Rådmand står fast: Byggeri ud af skoven

By- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V),  der allerede den 22. oktober efter et møde med Åløkkekvarterets Grundejerforening meldte ud, at han er imod byggeplanerne, som de foreligger, står dog fast på sine tidligere udtalelser uanset meldingen fra Olav de Linde om mulige konsekvenser ved et nej.

- For mig handler det om at få byggerierne ud af skoven. Det er vores klare udgangspunkt, siger rådmanden.

Lilleholt oplyser, at han har afholdt fire møder med Olav de Lindes folk, og at han håber på et kompromis, hvor der kan bygges mere i den del af området, der ligger længst væk fra skoven til gengæld for, at der ikke bygges så nær ved skoven, som der lægges op til i de planer, som fremlægges i udvalget på tirsdag.

Det er de to nordligste af de fire punkthuse markeret med rødt, som rådmand Christoffer Lilleholt (V) ikke kan støtte op omkring. Til gengæld ser han for sig, at der godt kan bygges mere i den sydlige del af området. Grafik: Leif Nørmark Sørensen

- Der er en stærk grundejerforening (Åløkkekvarterets Grundejerforening, red.), som har nogle klare holdninger til projektet, og der er også en Olav de Linde, der har nogle stærke holdninger til projektet. Vores bud på en middelvej er at sige, at vi ikke ønsker, at man kan bygge i skoven, men at vi sagtens kan se, at man kan rive nogle af de eksisterende bygninger på den anden anden del af grunden ned og så bygge noget mere der, siger rådmanden.

Hvad synes du om, at Olav de Linde melder offentligt ud med det, som næsten ikke kan høres som anden end en utilsløret trussel om at stoppe investeringer i Odense, hvis han får nej til byggeplanerne?

- Det er jo op til hver enkelt, hvordan man vælger at agere i det offentlige rum. Det ville være ærgerligt (hvis Olav de Linde ophører med at investere i Odense, red.), for han laver mange skønne ting i vores by, men lige her kan vi simpelthen ikke følge ham. Men de andre steder i byen, hvor han er, gør han et fantastisk godt stykke arbejde.

Annonce

K og S: Ingen kommentarer

Rådmand Christoffer Lilleholts melding til trods, er det stadig højst usikkert, hvordan sagen lander politisk. Hverken Konservative eller Socialdemokratiet, der tilsammen udgør et flertal i By- og Kulturudvalget, har meldt ud omkring sagen.

Tirsdag bliver skæbnedag

By- og Kulturudvalget får tirsdag for første gang præsenteret de konkrete planer for Olav de Lindes påtænkte byggeri på den grund, han ejer i kanten af Åløkkeskoven.

Efter planen skal udvalget beslutte, hvorvidt det stærkt omdiskuterede projekt skal skrottes eller sendes i 14 dages forudgående høring med henblik på at ændre kommuneplanens rammer og igangsætte en ny planlægning for området.

Sagen om det mulige byggeri er en langstrakt sag, der har verseret i flere år. By- og Kulturudvalget behandlede også ønsket i august 2018, hvor et skitseforslag til ny boligbebyggelse på ejendommen blev drøftet. Dengang drog udvalget efterfølgende på besigtigelse på ejendommen og bad derefter Olav de Linde fremsende et nyt forslag til bebyggelse, som berørte skovområdet mindst muligt.

Det er det forslag, som er kommet ud af den proces, som udvalget på tirsdag tager stilling til for første gang.

En række partier har allerede meldt ud, at de er imod planerne. Men den store spænding angår partierne Socialdemokratiet og Konskervative, som ikke har ytret en holdning endnu. De to partier udgør til sammen et flertal.

Og det afviser begge partier fortsat at gøre forelagt udtalelsen fra Olav de Linde om, at han vil trække sig som investor i nye projekter i Odense, hvis udfaldet bliver et nej fra politisk side.

- Det vil jeg ikke kommentere, siger S-udvalgsmedlem Anders W. Berthelsen, som gentager, at partiets holdning er uafklaret.

- Det har ikke ændret sig, siger han.

Cirka samme melding lyder fra Konservatives Kristian Guldfeldt.

- Jeg vil ikke udtale mig, før jeg har læst sagen og har fået talt med de sidste parter. Jeg mangler at få talt med Åløkke-folkene, siger han.

Annonce

Direktør: Ikke et rekreativt område

Ejendomsselskabets direktør i Odense Lars Friis siger, at firmaet ønsker "et godt naboskab med beboerne i Åløkkekvarteret", som har kæmpet hårdnakket imod planerne om byggeri i kanten af skoven.

- Vi har dog ikke købt et område, som skulle være et rekreativt område for offentligheden. Vi har købt en grund, som oprindelig var udlagt til produktion, og som vi gerne vil bruge til boliger, der passer ind i området og med stor respekt for naturen. Alternativt vil vi bruge området til parkering eller fællesområde for vores lejere i Pakhusgården, siger han.

Ifølge Lars Friis vil skoven kun i meget begrænset omfang blive berørt, og det bliver inden for Olav de Lindes egen matrikel.

- Vi kommer til at fælde et meget begrænset antal træer på vores egen grund. Hvis man går gennem det område, vi vil bygge på, er det mest af alt buske og mindre selvgroede træer, vi berører, og vi går gerne ind i en dialog om at plante et tilsvarende antal nye træer.

By- og Kulturudvalget kan tirsdag vælge at sige nej til Olav de Lindes byggeprojekt eller gå videre med planerne, hvilket i første omgang betyder en forhøring i mindst 14 dage med henblik på at ændre kommuneplanens rammer og igangsætte en ny planlægning for området.

Annonce
Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Carlos Daabas anholdt i Bulgarien: På flugt siden politiet droppede håndjern på vej til arresten - Han ønsker at vende hjem

Odense For abonnenter

Stak kniv i ryggen på offer midt i myldretiden: Syv familiemedlemmer idømt flere års fængsel - drama i retten

GOG

Kun én kamp spillet - men GOG ligner et hold videre i Europa

Sydfyn For abonnenter

Lars undrer sig over regler i sundet: Overhaler motorbåde i sin kajak

Fyn

Dårligere bemandet end i Albanien: Danske fængsler sakker langt bagefter nabolande

Odense For abonnenter

Cykelkometen Tobias Aagaard fra Odense Tekniske Gymnasium er Europamester - nu er han klar til at dyste om VM-medaljer

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Kultur

Ternet Ninja og James Bond giver streamingtjenester konkurrence: Biograferne har rejst sig efter coronanedtur

Erhverv

Slut med fedtede fingre: Her er de først på Fyn med ny pantmaskine, der kan tage 100 dåser og flasker på én gang

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Faaborg-Midtfyn

Vender det hvide ud af øjnene og griner hånligt: Socialdemokrater beskyldes for at mobbe andre kandidater

Nordfyn For abonnenter

Byggeplaner på grøn plet splitter landsbyen: - De er vist allerede i gang med at fælde træer – Det er da de vel ikke?

Leder For abonnenter

Tag PHOS-fund alvorligt: Forurening kan være tikkende bombe

Annonce