Annonce
Nordfyn

Slut med hundeposer og andet henkastet skrald: Ni nye skraldespande på vej til Søndersø

Fremover håber Jane Gulbæk på, at skraldespandene vil gøre Søndersø til en endnu renere by at færdes i. Arkivfoto: Dorthe Wolff
I marts efterlyste Jane Gulbæk flere skraldespande i Søndersø og stillede spørgsmålet "Er kommunen overhovedet interesseret i en renere kommune?" Nu er der nyt i sagen.

Søndersø: Endelig kan Jane Gulbæk se frem til flere skraldespande i Søndersø. I marts henvendte hun sig til redaktionen, fordi hun ikke forstod, hvorfor der var så få skraldespande i byen. Tirsdag modtog hun så en meddelelse fra Nordfyns Kommune om, at man inden for nær fremtid vil opsætte yderligere ni skraldespande rundt om i Søndersø.

- Det er virkelig dejligt, at der endelig bliver gjort noget ved det. Det er vi mange, der har ventet på. Først og fremmest tror jeg, det vil hjælpe til, at Søndersø bliver en renere by at gå rundt i. I sidste ende er det bare mere lækkert at bo et rent sted, siger hun.

Henkastede hundeposer

Det var Jane Gulbæks mange gåture rundt i Søndersø, der gjorde hende opmærksom på problemet. Her bliver hun ofte mødt af synet af hundeposer og andet affald, der ligger henkastet i naturen. Hun besluttede sig derfor via Facebook at henvende sig til byens andre borgere for at høre, hvor mange, der også savnede skraldespande i byen. Det bekræftede hende i behovet for flere spande.


I samarbejde med andre af Søndersøs beboere udarbejdede Jane Gulbæk et kort over mulige placeringer.


I samarbejde med andre af Søndersøs beboere udarbejdede Jane Gulbæk et kort over mulige placeringer. Kortet blev herefter sendt til Vej og Park i Nordfyns Kommune, der dog i første omgang afviste behovet. Først umiddelbart efter, at avisen bragte en artikel om emnet, gik kommunen videre med sagen.

De ni nye skraldespande vil videst muligt blive placeret ud fra Jane og de andre beboeres indsendte forslag.

Det var via Spørg Redaktionen, at Jane Gulbæk skrev til avisen. Har du også et spørgsmål eller en undren til livet i Nordfyns Kommune, så skriv til os via boksen nedenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce