Annonce
Odense

Slut med gamle pas og kørekort: Nu advares du inden de udløber

I Odense får man nu en advarsel tre måneder før ens pas udløber. Foto: Colourbox
Borgere i Odense får nu en advarsel i deres digitale postkasse, hvis passet eller kørekortet er ved at udløbe.

Det er surt at stå i en lufthavn og opdage, at ens pas er udløbet. Men det skulle man gerne undgå, hvis man er tilmeldt digital post fra Odense Kommune. For siden midten af november har en ny teknologisk løsning muliggjort, at man som borger får besked i sin digitale postkasse tre måneder før ens pas eller kørekort for den sags skyld udløber. Det er Borgerservice i Odense Kommune, der sender adviseringerne ud til borgerne. Er man fritaget for at modtage digital post arbejdes der på en løsning, så også disse borgerne får besked.

- Det er en teknisk nyskabelse, som giver flere fordele - både for borgerne og for kommunen. Nu kan borgerne få en advarsel tre måneder, før deres pas udløber, så de ikke kommer til at stå i en uheldig situation. Desuden giver det også fleksibilitet i forhold til at foretage fornyelserne uden om højsæsonerne. Når alle skal på ferie, bliver det presset, men forhåbentlig bliver det spredt ud fremover, siger by- og Kulturrådmand, Jane Jegind (V).

Med beskeden kommer der også et link, så man kan bestille tid med det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce