Annonce
Kerteminde

Slut med gaderæs: Nye vejbump bringer sindene i kog på Facebook

Nu skulle det være slut med gaderæs på Mariesmindedvej. (Billedet her er fra et lovligt gaderæs på startbanerne i Hans Christian Andersens Airport). Foto: Kim Rune
Nogle jubler, andre klager over de nye vejbump der er etableret på Mariesmindevej. På på Facebook har bumpene affødt en lang og følelsesladet debat

Artiklen er opdateret kl. 14.35 og igen tirsdag 9.06. Citat fejlagtigt lagt i pennen på en forkert person, som ikke ønskede at blive nævnt.

Langeskov: Nu er der sat en effektiv stopper for gaderæs på Mariesmindevej. Ikke blot med den fartbegrænsning, politiet mente skulle løse problemet, men også med bump, som lokalpolitikerne mente var nødvendigt.

Og ligesom der var delte meninger om de unge mennesker, der kørte ulovligt gaderæs, så er der også delte meninger om bumpene.

Annonce

Det fremgår tydeligt at en lang debat affødt af et opslag på 'Det sker i Langeskov 5550!!!', der kort og godt oplyser, at er bumpene der

I kommentarsporet kalder en det for "fuldstændig pengespild", medens en anden glæder sig over bumpene: "Glad for de får gjort noget så andre mennesker ikke risikere køre i døden for deres løb". Rikke Bjerg List skriver kort og godt: "Endelig".

Det siger de også på Facebook

Mads Sørensen: Altså for min skyld kan de køre dag og nat, men og sige det ikke kan høres, det er en løgn. Jeg bor i Birkende og kan snildt høre det, men jeg er ikke kommet dertil at det direkte generer mig og kommer det nok heller aldrig.

Maria Hasselstrøm Mikkelsen: De bump havde måske haft bedre effekt på vejen fra rundkørslen og ned mod mælkevejen samt en fodgængerovergang

Jan Andersen: Hold nu kæft hvor griner. Folk, der har kæftet op om ulovligt gaderæs og vil have det stoppet, piver nu fordi Kerteminde Kommune har brugt penge på at få det stoppet ved at lave bump. Jamen for helvede, det er sgu da jeres egen skyld, at de bruger penge på de bump. Og samtidig piver man, når man nu skal køre den vej.

I et par af indlæggene forudses det, at gaderæset nu rykker tættere på byen med de ulemper, det vil påføre beboerne. Laila Jacobsen skriver: "De penge kunne have være brugt bedre, men som tidligere nævnt flytter det jo bare deres ræs tætter op mod byen.. det er jo helt hul i hovedet, det de har lavet".

Måske et gaderæs mere på Mariemindesvej

Andreas Jul Jensen, der selv har været tilskuer til ræsene på Mariesmindevej, er selvsagt ikke blandt dem, der hilser bumpene velkomne.

Hvad gør I nu?

- Ja, det er et godt spørgsmål, sukker Andreas Jul Jensen. Han er medlem af Striben Odense, der både har arrangeret træf på p-pladsen ved Rosengårdscentret og ind imellem også gaderæs.

- Men vi fortsætter vel som vi altid har gjort, bare et andet sted.


Jeg kan godt forestille mig, at der er nogen, der er kloge og dumme nok til at gøre det en enkelt gang, bare for i trods at bevise, at de kan.

Andreas Jul Jensen, medlem af "Striben Odense"


Han er i øvrigt ikke helt sikker på, at det er slut med gaderæs på Mariesmindevej:

- Jeg har ikke selv set bumpene endnu, men hvis der overhovedet er afstand nok imellem dem, til at man kan komme lidt op i fart og få bremset ned igen, så forudser jeg et løb mere, siger han.

- Jeg kan godt forestille mig, at der er nogen, der er kloge og dumme nok til at gøre det en enkelt gang, bare for i trods at bevise, at de kan.

Ellers forudser Andreas Jul Jensen, at de unge fartglade mennesker må ud og lede efter et andet sted at dyrke deres hobby.

- Det skal være et sted, hvor det ikke bliver til gene for alt for mange. Og det vil jeg da lige holde lidt øje med, for at se efter, om sikkerhedsforanstaltninger på et nyt sted er i orden.

Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce