Annonce
Odense

Slut med friluftsbad og julemarked: Odense skal spare på kulturen

Friluftsbadet i Bolbro er en af de ting, som politikerne nu skal tage stilling til om man skal lukke i 2020. Arkivfoto
For at finde penge til flere børn og ældre i de kommende år lægges der nu op til at skære dybt på kulturen i Odense. Friluftsbadet i Bolbro skal lukkes, og så skal julemarkedet, torsdagskoncerterne og sankthansbålet på Engen droppes.

Slut med Friluftsbadet i Bolbro, H.C. Andersens Julemarked, de gratis sommerkoncerter om torsdagen i Kongens Have, sankthansbålet på Engen og slut med tilskud til eksempelvis Tip Toe Big Band, H.C. Andersen Festspillene og mere til.

Politikerne i By- og Kulturudvalget er tirsdag aften blevet præsenteret for et sparekatalog, hvor der skæres dybt over en bred kam på tilskud til kulturlivet i Odense. Ingen kommer ifølge den over 100 sider lange dagsorden til udvalgets møde den 4. juni til at gå ram forbi i en øvelse, hvor området skal være med til at levere en stor del af de millioner, som politikerne i Odense vil flytte over til øgede udgifter til velfærd fordi der bliver flere børn og ældre.

For at imødegå øgede udgifter til de to grupper vil byrådspartierne finde 200 millioner på budgettet for 2020, og politikerne har allerede nikket til, at man vil finde de første 60 millioner ved at fyre 100 medarbejdere i den kommunale administration.

Af sparekataloget fremgår det også, at embedsværket foreslår øgede byggesagsgebyrer, der alene skal give fire millioner ekstra, lukning af 20 procent af alle legepladser under forvaltningen, en lukning af biblioteket i Bolbro samt mindre vedligehold af stier, parker og grønne områder.

Annonce

Rådmand: - Det er voldsomt

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) vil på nuværende tidspunkt ikke gå ind og diskutere de enkelte besparelser. Hun vil først give de øvrige udvalgsmedlemmer mulighed for at kigge nærmere på sparekataloget. På det overordnede plan tøver hun ikke med at kalde det for voldsomme besparelser, der kommer til at gøre ondt på byens kulturliv.

- Kulturen er også med til at definere odenseanernes velfærd, siger Jane Jegind og peger på, at flere af de ting, der står til at blive sparet væk, ikke bare kommer igen, hvis det bliver bedre tider.

Jane Jegind fortsætter i øvrigt med at sætte spørgsmålstegn ved, om det overordnet set er nødvendigt at spare så meget i Odense Kommune, som der er lagt op til.

- Jeg er helt med på, at vi skal spare, men er det virkelig nødvendigt at spare så meget, spørger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce