Annonce
Odense

Slut med friluftsbad og julemarked: Odense skal spare på kulturen

Friluftsbadet i Bolbro er en af de ting, som politikerne nu skal tage stilling til om man skal lukke i 2020. Arkivfoto
For at finde penge til flere børn og ældre i de kommende år lægges der nu op til at skære dybt på kulturen i Odense. Friluftsbadet i Bolbro skal lukkes, og så skal julemarkedet, torsdagskoncerterne og sankthansbålet på Engen droppes.

Slut med Friluftsbadet i Bolbro, H.C. Andersens Julemarked, de gratis sommerkoncerter om torsdagen i Kongens Have, sankthansbålet på Engen og slut med tilskud til eksempelvis Tip Toe Big Band, H.C. Andersen Festspillene og mere til.

Politikerne i By- og Kulturudvalget er tirsdag aften blevet præsenteret for et sparekatalog, hvor der skæres dybt over en bred kam på tilskud til kulturlivet i Odense. Ingen kommer ifølge den over 100 sider lange dagsorden til udvalgets møde den 4. juni til at gå ram forbi i en øvelse, hvor området skal være med til at levere en stor del af de millioner, som politikerne i Odense vil flytte over til øgede udgifter til velfærd fordi der bliver flere børn og ældre.

For at imødegå øgede udgifter til de to grupper vil byrådspartierne finde 200 millioner på budgettet for 2020, og politikerne har allerede nikket til, at man vil finde de første 60 millioner ved at fyre 100 medarbejdere i den kommunale administration.

Af sparekataloget fremgår det også, at embedsværket foreslår øgede byggesagsgebyrer, der alene skal give fire millioner ekstra, lukning af 20 procent af alle legepladser under forvaltningen, en lukning af biblioteket i Bolbro samt mindre vedligehold af stier, parker og grønne områder.

Annonce

Rådmand: - Det er voldsomt

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) vil på nuværende tidspunkt ikke gå ind og diskutere de enkelte besparelser. Hun vil først give de øvrige udvalgsmedlemmer mulighed for at kigge nærmere på sparekataloget. På det overordnede plan tøver hun ikke med at kalde det for voldsomme besparelser, der kommer til at gøre ondt på byens kulturliv.

- Kulturen er også med til at definere odenseanernes velfærd, siger Jane Jegind og peger på, at flere af de ting, der står til at blive sparet væk, ikke bare kommer igen, hvis det bliver bedre tider.

Jane Jegind fortsætter i øvrigt med at sætte spørgsmålstegn ved, om det overordnet set er nødvendigt at spare så meget i Odense Kommune, som der er lagt op til.

- Jeg er helt med på, at vi skal spare, men er det virkelig nødvendigt at spare så meget, spørger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Annonce