Annonce
Debat

Slut med fælleskonto

Læserbrev: Min kone og jeg har været gift i næsten 50 år. Ja, ja, det er meget godt klaret – af hende. Vi har altid haft fælleskonto i Danske Bank, men nu har nogle højt betalte bankchefer gjort sig eksistensberettigede med at udtænke en genial ide. Væk med fælleskontoen. Om det er for, at den ene part kan holde øje med, at den anden ikke svinger dankortet for meget, ved jeg ikke. Den geniale ide lyder: På en fælleskonto må der kun stå 50.000 kr. Derudover skal betales negativ rente.

Men hvis f.eks. jeg sætter kontoen i mit navn, så kan min kone søge fuldmagt til kontoen, hvis jeg giver lov, og så må vi pludselig have 250.000 kr. stående på kontoen, inden der skal betales negative renter. Genialt udtænkt – eller hvad er nu lige det for noget?


For det kan da ikke have noget med hvidvask at gøre?


Det er nok på grund af coronakrisen. Den får alligevel skyld for meget. For det kan da ikke have noget med hvidvask at gøre? Nåh nej, det var jo det med, at de skulle have oplysninger om alt muligt, fra politisk ståsted til kopier af pas eller kørekort. Det kan jo heller ikke have noget at gøre med alle de gebyrer, de pålægger foreningerne, så de er ved at miste modet.

Hvad det så er, ved jeg ikke. Det kan selvfølgelig være, at banken ikke går ind for ligeberettigelse. At være fælles om en konto er skidt, fuldmagt er bedre. Ved nærmere eftertanke tror jeg nu, at det drejer sig om at tjene penge, hvor det er nemmest at håndtere – hos de almindelige danskere og deres foreninger.

Jeg vil gøre opmærksom på, at medarbejderne i banken altid har behandlet os pænt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce