Annonce
Sydfyn

Slut med at ligge i dvale: Vester Skerninge Teaterforening genopstår

Vester Skerninge Teaterforening er på vej til at genopstå efter et par år i dvale. Her et billede fra den daværende dilettantforenings prøver forud for forestillingen "Vagabonderne på Bakkegården" tilbage i 2010. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Vester Skerninge Teaterforening, der har ligget i dvale de sidste tre år, er på vej til en genoplivning. En ny bestyrelse for foreningen har sat sig for at lave en forestilling til foråret og søger nu folk, som har lyst til at være med.

V.Skerninge: Vester Skerninge får sin teaterforening tilbage.

Den har ellers ligget stille de senere år, men nu har en gruppe lokale borgere sat sig for at vække foreningen fra sit hi og sørge for, at landsbyen på ny får en dilettantforestilling.

Det forklarer en af initiativtagerne Dan Koch-Hansen.

- Vi har en lang tradition med dilettant her i byen, og vi er nogle, som har været en del af foreningen gennem 10-15 år tilbage i 00'erne, inden frivilligheden døde lidt hen og lagde den i dvale. Nu vil vi dog gerne give det et skud for at se, om vi kan få den op at køre igen, siger Dan Koch-Hansen.

Han forklarer, at gruppen i øjeblikket består af 7-8 ildsjæle, og at de gør, hvad de kan, for at gøre opmærksom på den genopstandne teaterforeningen.

Det sker med pressemeddelelser, flyers og opslag på Facebook, hvor der efterlyses folk, som kunne have lyst til at være med - både på og bagved scenen.

- Hvis vi skal komme rigtigt i gang, så er det vigtigste faktisk ikke, at vi får flere skuespillere, men at vi får folk, som kan være med til alt det praktiske også. At bygge scenen, lave kostumer, lægge sminke, lave lys og alle de opgaver, der skal løses for at få sådan en forestilling her på benene, forklarer Dan Koch-Hansen, der afslører, at instruktøren allerede er på plads.

Det bliver Allan Kirkebæk Jensen, som tidligere har været en del af Nyborg Voldspil.

Annonce

Til foråret

Vester Skerninge Teaterforening har allerede holdt en ekstraordinær generalforsamling og fået sammensat en ny bestyrelse.

Bestyrelsen har en rimelig klar målsætning.

- Det er en forestilling til marts eller april oppe i Vester Skerninge Forsamlingshus, som vi også plejede at gøre før i tiden. Det er målet, lyder det fra Dan Koch-Hansen, der har sat sig på kassererposten i foreningen.

Han er usikker på, hvor svært eller let det bliver at lokke folk til at blive en del af teaterforeningen.

- Jeg er ret spændt, for nu er det tre år siden, foreningen sidst var her, og der kan ske meget i et samfund i løbet af de år med til- og fraflytning, siger han og forklarer, hvorfor man bør melde sig ind.

- Det er skide hyggeligt og sjovt, og så har man en god fritidsinteresse at bruge de mange kolde måneder på.

Der er lagt op til et opstartsmøde 1. oktober, hvor man blandt andet skal drøfte, hvilket stykke, der skal fremføres til foråret.

Interesserede kan henvende sig telefonisk til Vester Skerninge Teaterforening på 50 57 5762.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce