Annonce
Danmark

Slut med at fare vild i det offentlige

Arkivfoto: Kim Rune

Borgerne skal ikke tabes undervejs, og flere sager skal samles i én. Sådan ser fremtiden ud, når man skal mødes med kommunen, hvis det står til Sophie Løhde (V). En indsats Odense Kommune allerede har taget hul på.

- Jeg følte mig som et skilsmissebarn, der skulle lægge planer med flere forældre.

Sådan forklarer Boline Storm sit møde med kommune, da hun begyndte et forløb, der var fordelt mellem handicapforvaltningen og beskæftigelsesforvaltningen.

- Det er svært at skulle formidle, hvad en anden forvaltning har af planer og fremgangmåder. Jeg følte et stort pres for at sige helt det rigtige. Det er jo mennesker, det handler om, og der kan let ske misforståelser. Det er en enorm vægt, der løftes af borgerens skuldre, når indsatserne må kommunikere indbyrdes, forklarer Boline Storm. Hun er 29 år og har kontakt med forvaltningen for handicap og for beskæftigelse, fordi hun har en sygdom og derfor ikke have et normalt arbejde.

Den oplevelse har Sophie Løhde (V), der er minister for offentlig innovation, sat sig for at gøre op med i sit udspil "Sammen Med Borgeren".

Det skal sikre, at borgeren har et mere simpelt forløb med kommunen. Hvor forvaltningerne indtil videre har kørt parallelt med hinanden, skal sporene for fremtiden krydses. På den måde vil borgerne ikke have forløb i flere forvaltninger men derimod ét forløb i kommunen, hvor forvaltningerne koordinerer med hinanden.

I Odense Kommune har man taget forskud på projektet, der har fået navnet Sammenhængende Borgerforløb. Derfor slår Sophie Løhde også vejen forbi Odense fredag for at snakke med forvaltningen om deres erfaringer og udfordringer med projektet.

Administrerende direktør i beskæftigelses- og socialforvaltningen i Odense Kommune, René Junker, beskriver det, som "en reform, der er kommet for at blive", og derfor kastede kommunen sig ud i det med det samme.

- Reformen lyder på den ene side vildt banal, men det kræver en stor kulturændring inden for forvaltningerne, siger han.

Særligt kulturændringen i forvaltningerne har været en sten på vejen. Medarbejderne i de forskellige forvaltninger har haft øje for arbejdet inden for egne rammer. Det skyldes, det er den vej, kommunerne har bevæget sig mod de seneste 30 til 40 år. Men ændringerne gør, at forvaltningerne skal arbejde sammen på kryds og tværs for at sikre, at borgerne ikke bliver tabt og mister overskueligheden undervejs.

Jan Korsholm, der er projektchef på Sammenhængende Borgerforløb, ser dog en særlig fordel ved den nye måde at sammenkøre sagerne på.

- Borgeren skal fortælle om sin historie og situation én gang, og det er positivt, mener projektchefen.

- Der er måske nogle, der finder det pinligt at skulle fortælle sin sag flere gange. Samtidig kan man have en sag inden for børneforvaltningen, men være bange for at sige noget i beskæftigelsesforvaltningen, som kan påvirke ens anden sag. Det er mere simpelt og enkelt nu.

Annonce

Reformen er kommet for at blive, derfor vil vi også have et vedvarende fokus på det.

- René Junker, administrerende direktør i beskæftigelses- og socialforvaltningen i Odense Kommune.

Sammenhængende Borgerforløb

Sammenhængende Borgerløb blev igangsat, fordi ministeriet for offentlig innovation ville lave forløb i kommunerne, hvor borgerne havde én sag og ikke flere sager fordelt på forskellige forvaltninger.På nationalt plan kaldes initiativerne i udspillet "Sammen med borgeren - en helhedsorienteret indsats".

Det består blandt andet af en hovedlov, der skal give sagsbehandlerne bedre muligheder for at tilbyde en koordineret og sammenhængende hjælp. Det fremgår af en pressemeddelelse fra ministeriet.

Initiativet er allerede en realitet i Odense Kommune, der får besøg af minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), fredag til en snak om fordele og udfordringer.

Administrerende direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, René Junker. Arkivfoto.

Fungerer på papiret

René Junker er også glad for den nye reform, som, han mener, rammer plet. Derfor håber han også, innovationsministeren kan tage nogle ting med fra mødet fredag.

- Regeringen skal være varsom med detailstyring på projektet, siger han og uddyber, at måden, det kommer til at køre på, nok kommer an på kommunens størrelse.

- Men reformen er kommet for at blive, derfor vil vi også have et vedvarende fokus på det.

Sammenhængende Borgerforløb har hidtil fungeret på projektbasis, men den tankegang skal høre op. Det er både projektejeren og projektlederen enige om.

- Det skal være en naturlig del af det kommunale fremover, siger Jan Korsholm, der placerer kulturændringerne i forvaltningerne som et af kerneproblemerne for omvæltningen.

Men det er ikke kulturændringen, som er en udfordring for Odense Kommune. Sammenhængende Borgerløb har ikke bragt de besparelser, som man havde regnet med, og derfor har to af de tre involverede forvaltninger ramt kistebunden.

Det kræver millionbesparelser i både forvaltningen for børn og unge, der skal spare 43,6 millioner kroner, og i ældre- og handicapforvaltningen, hvor sidstnævnte må skære, hvad der svarer til 60 stillinger for at finde pengene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce