Annonce
Middelfart

Slut efter 48 år: Middelfart Sparekasse lukker afdeling i Strib

4. september 2020 lukker Middelfart Sparekasse afdelingen Strib og samler medarbejderne i Middelfart. Foto: Middelfart Sparekasse
Efter 48 år lukker Middelfart Sparekasse afdelingen i Strib. Det er sværere at rekruttere til de mindre afdelinger, og derfor flyttes medarbejderne til efteråret til hovedsædet i Middelfart, lyder forklaringen.

Strib: 4. september er det slut efter 48 år. Middelfart Sparekasse nedlægger afdelingen på Sofiendalvej i Strib og flytter alle medarbejderne til Middelfart. Det skriver sparekassen i en pressemeddelelse.

- Da Middelfart Sparekasse i 1972 åbnede sin afdeling i Strib - den første uden for Middelfart - var den fysiske nærhed til pengeinstituttet afgørende. Det var dengang, man meget ofte havde ærinder der. Den teknologiske og samfundsmæssige udvikling har gjort, at kundernes adfærd og behov er nogle helt andre i dag, siger Martin Baltser, administrerende direktør i Middelfart Sparekasse.


Aktuelt står vi for at skulle finde to nye kolleger til afdelingen i Strib. Vores vurdering er, at vi får et bedre og bredere felt af ansøgere ved at kunne tilbyde et job i en stor afdeling i hovedsædet. I sidste ende er det jo også til gavn for kunderne.

Martin Baltser, administrerende direktør i Middelfart Sparekasse


- Når kunderne har brug for et rådgivningsmøde, tager vi meget gerne turen til Strib og holder mødet hjemme hos kunden, understreger direktøren.

For fortsat at give sparekassens kunder i Strib mulighed for at klare de mest normale bankforretninger lokalt, bevares hæveautomaten i byen. Man kan i hæveautomaten foruden hæve danske kroner også hæve euro og indsætte danske sedler.

Annonce

Svært at rekruttere

At beslutningen om at lukke afdelingen i Strib træffes nu, forklarer sparekassen med, at også medarbejderne i finanssektoren har ændret adfærd over årene.

- Vi kan se, at feltet af kvalificerede kandidater bliver noget mindre, når vi søger kolleger til en mindre afdeling. For en rådgiver betyder det meget at være en del af en stor afdeling med gode muligheder for sparring og kolleger med brede faglige kompetencer. Aktuelt står vi for at skulle finde to nye kolleger til afdelingen i Strib. Vores vurdering er, at vi får et bedre og bredere felt af ansøgere ved at kunne tilbyde et job i en stor afdeling i hovedsædet. I sidste ende er det jo også til gavn for kunderne, siger Martin Baltser.

Direktøren medgiver, at det er vemodigt at skulle lukke afdelingen men pointerer samtidig, at medarbejderne i afdelingen bakker op om beslutningen.

- De ser frem til at blive en del af en større afdeling, hvor de mange administrative opgaver, der også er en del af hverdagen i vores sparekasse, bliver fordelt på flere skuldre. Det giver medarbejderne mere tid til det, de brænder mest for - kundekontakten og den økonomiske rådgivning, siger han.

Annonce

Åbent hus-arrangement

Selv om afdelingen i Strib lukker, understreger Middelfart Sparekasse, at de mange foreninger i området, som sparekassen har bakket op gennem mange år, ikke skal frygte at blive glemt.

- Foreningernes ve og vel ligger os meget på sinde – lige fra de lokale idrætsforeninger til Strib Vinterfestival. Og de kendte ansigter fra afdelingen i Strib er jo fortsat en del af sparekassen, siger Martin Baltser.

Han oplyser, at sparekassen planlægger et åbent hus-arrangement onsdag 9. september, hvor kunderne fra Strib-afdelingen inviteres til hovedsædet i Middelfart for at hilse på både kendte og nye ansigter og lære de nye omgivelser at kende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Annonce