Annonce
forside

Slut efter 26 år: Bagerpar lukker Marstal Bageri

Nu er det snart slut med at købe brød i bageren i Kirkestræde. Arkivfoto

Bagerparret Dorthe Jacobsen og Louis Thomsen skal i stedet bage brød i Superbrugsens bageri.

Marstal: Efter mere end 26 år som selvstændige bagere er det slut. Dorthe Jacobsen og Louis Thomsen har valgt at lukke Marstal Bageri for i stedet af blive ansat af Superbrugsen i Marstal. Det skriver Superbrugsen og Marstal Bageri i en fælles pressemeddelelse.

- Vi har søgt og fået ansættelse som bagere i Superbrugsen Marstal og glæder os til, efter 26 gode, men også hårde arbejdsår, at få en normal arbejdsuge på 37 timer, siger Dorthe Jacobsen og Louis Thomsen i pressemeddelelsen.

Brugsen ser på sin side ansættelsen af det hidtil konkurrerende bagerpar som "en fusion mellem to gode bagerier, hvor vi vil producere det bedste fra begge."

- Vi byder Dorthe og Louis velkommen og glæder os til et godt samarbejde, siger brugsuddeler Hardy Overlund.

Sidste åbningsdag for bageriet bliver søndag den 10. marts, hvor Marstal Bageri vil hilse af og sige tak til sine kunder. Bagerparret har første arbejdsdag i brugsens bageri den 15. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce