Annonce
Sydfyn

Slukørede GOG-fans: Nu glæder vi os til en tur til Aalborg

Publikum til DM i håndbold GOG-Aalborg Håndbold i Su'vit Arena i Gudme. GOG taber kampen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Skuffede GOG-fans måtte indse, at DM-guldet glippede i denne omgang. Det ærgrede de sig naturligvis over, men så dog lys i mørket.

Gudme: Det var en herlig dag og aften, der desværre endte med et øv for de flestes vedkommende.

For i stedet for at rykke ind ved siden af i Hal 2 og holde guldfest måtte de mange GOG-fans, der torsdag aften så deres hold tabe finaleopgøret til Aalborg hjemme i Suvit Arena, tage hjem med en tom fornemmelse.

- Det var sgu lidt ærgerligt, at det ikke lykkedes at afgøre det hjemme. Især med den fest, der var lagt op til, lyder det fra en halvtrist GOG-tilhænger, Jonas Dalum.

- Det er især ærgerligt, at det lige var de sidste tre sekunder, der blev afgørende, tilføjer han.

Annonce
Publikum til DM i håndbold GOG-Aalborg Håndbold i Su'vit Arena i Gudme. GOG taber kampen. Foto: Katrine Becher Damkjær

Troede, vi havde den

Han var ikke ene om at være skuffet. Det var Andreas Durch også, og "elendigt" var hans første reaktion efter kampen.

- Det er så uheldigt. GOG spiller jo godt og har mesterskabet ind til 20 sekunder før tid, fortæller han.

En anden mindst lige så slukøret fan var Magnus Petersen. Han havde svært ved at tro, at guldfesten blev udskudt i de døende sekunder.

- GOG spiller fantastisk og er foran gennem hele kampen. Man tror jo ikke, de kan tabe den. Jeg troede 100 procent, de vil vinde, siger han.

Stort pres på drengene

Niels Kildelund, formand for GOG's moderforening, var også trist til mode oven på nederlaget, og han følte med drengene på banen.

- De er under et stort pres, og det gør måske, at de bliver lidt låst. Men de gjorde alt, hvad de kunne, siger Niels Kildelund.

- De møder også et godt hold, og Henrik Møllgaard (fra Aalborg Håndbold, red.) spiller en god kamp. Vi er da lidt ærgerlige, siger han med henvisning til, at der var dækket op til guldfest inde ved siden af.

Publikum til DM i håndbold GOG-Aalborg Håndbold i Su'vit Arena i Gudme. Foto: Katrine Becher Damkjær

Nu gælder det Aalborg

Midt i den mørke stund huskede de gode GOG'er , at guldet på ingen måde er væk. Der er en finalekamp nummer tre på søndag, hvor GOG stadig har mulighed for at hjemtage DM-titlen.

- Nu glæder vi os bare til at tage til Aalborg. For der skal vi helt sikkert op og støtte holdet, lød det fra Jonas Dalum, der ligesom Andreas Durch forsikrede, at han ville være på plads til den afgørene finalekamp.

Publikum til DM i håndbold GOG-Aalborg Håndbold i Su'vit Arena i Gudme. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce