Annonce
Sport

Slott om nyt format: Traditioner er for stærke til cirkus

Phil Noble/Reuters
Atletikformatet ved European Games var sjovt, men ikke egnet til store stævner, mener Sara Slott Petersen.

Danmarks største atletiknavn, Sara Slott Petersen, var stødt til truppen ved European Games, da atletikholdet ved opsamlingsrunden tirsdag skulle forsøge at indløse en billet til semifinalen ved det nye DNA-format i Minsk.

Det blev lige ved og næsten med en tredjeplads i holdkonkurrencen, der tæller syv individuelle discipliner og to stafetter, hvoraf atleterne på den sidste bliver sendt tidsforskudt afsted alt efter placeringen efter de otte første discipliner.

Sara Slott, der normalt gør sig på 400 meter hæk, tog en tørn i 4x400 meter mixed.

- Det var meget sjovt at prøve, da det altid er fedt at være en del af et hold. Nu var min egen disciplin ikke med, så jeg kunne ikke bruge det til lige så meget som nogle af de andre, siger Sara Slott.

Hun mener dog ikke, at sporten har behov for at blive peppet op.

- Formatet er sjovt og seværdigt og kan fungere ved mindre events, men man vil aldrig komme til at se det ved større stævner som OL eller VM, da atletikkens traditioner er for stærke til, at man kan lave cirkus.

Løberen Benjamin Lobo Vedel mener, at konceptet kan fungere godt for tilskuerne.

- Jeg synes, at det er fedt med et nyt tiltag og en sjov måde at lave atletik på for dem, der sidder og ser med på tv, siger han.

Ud over stafetterne tæller formatet 100 meter samt 100/110 meter hækkeløb for begge køn og derudover højdespring for mænd samt længdespring og spydkast for kvinder.

- Man kunne godt ændre lidt på formatet, så der er flere øvelser, og det inkluderer alle. På måden nu her føler nogle atleter sig ekskluderede, siger Benjamin Lobo Vedel.

Han skulle i den afsluttende jagt ud på sin foretrukne 400 meter-distance, men han havde langt op til nummer to, der skulle overhales, hvis Danmark skulle videre til onsdagens semifinale.

Men det ødelagde ikke det danske humør.

- Da jeg fik stafetten, kunne jeg godt se, at der var for langt op til at lukke hullet, men jeg tror, at alle på det danske hold kommer glade og tilfredse hjem. Det var en rigtig god dag, lyder det fra Lobo Vedel.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce