Annonce
Nyborg

Slotskritikere vil også snakke med politikerne

Frederik Siemssen
Foreningen Kultur&Arv vil lige som Nyborgs borgmester have foretræde for Folketingets kulturudvalg. Foreningen vil fortælle politikerne hvordan kritikerne ser på slotsprojektet i Nyborg.
Annonce

Nyborg: For få dage siden rejste borgmester Kenneth Muhs og museumsdirektør Erland Porsmose til København for at tale med politikerne i Folketingets kulturudvalg om den kattepine, Nyborgs slotsprojekt er havnet i.

Efter det overraskende nej til byggeriet på slotsholmen i Nyborg er ti års arbejde med slotsprojektet hældt af brættet, og det er end ikke muligt at åbne det eksisterende slot for publikum.

Under mødet blev der talt om, hvordan man kommer videre med det store slotsprojekt, og parterne drøftede blandt andet en anlægslov, der vil kunne sætte Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse ud af kraft og sætte gang i byggeriet.

Men nu vil kritikerne af slotsprojektet også ind på "borgen"og tale med Folketingets kulturpolitikere. Det fremgår af et brev, som foreningen Kultur&Arv har sendt til kulturudvalget. Kultur&Arv var en af de fire foreninger, der klagede over slotsprojektet til den øverste fredningsmyndighed - og fik ret.

"Kultur & Arv vil gerne slå fast for Kulturudvalget, at der findes andre synspunkter om Nyborg Slot end dem, som deputationen fra Nyborg fremlægger."

Sådan starter brevet og længere ned står der:

"Det afviste projekt i Nyborg kan ikke gennemføres uden at ødelægge den kulturarv, man taler om at formidle. Og skulle man en dag fortryde, kan man aldrig komme tilbage til det Nyborg Slot, der var. Der er allerede foretaget store og unødvendige nedrivninger. Nu er det på tide at besinde sig."


Det afviste projekt i Nyborg kan ikke gennemføres uden at ødelægge den kulturarv, man taler om at formidle.

Fra foreningen Kultur&Arvs brev til Folketingets kulturudvalg


Og senere i brevet:

"Der er flere gode alternative placeringer til et formidlingmuseum i Nyborg, men de er ikke tidligere blevet overvejet.

Fremtiden for Nyborg Slot bør besluttes i en demokratisk transparent og ikke mindst fagligt oplyst proces – med inddragelse af landets borgere, den højeste sagkundskab og brede interesseorganisationer.

Historien skal og bør formidles, og det kan man sagtens uden at ødelægge noget. Den omsorg og omtanke skylder vi at udvise et af vore fineste nationale mindesmærker og et af vore fineste voldomkransede købstadsmiljøer. Det er lykkeligvis ikke for sent.

Frederik Siemssen, der er formand for Kultur&Arv, oplyser, at foreningen endnu ikke har fået svar på henvendelsen til Folketingets Kulturudvalg.

Annonce
Odense

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce