Annonce
Indland

Slog på snerydder: Mand gik til angreb med jernstang

Det uklart hvilken type fejemaskine, der var genstand for angrebet på Flakhaven tidligere mandag. Det er også noget uklart, hvad der fik den 30-årige mand til at svinge løs på maskinen med en jernstang. Arkivfoto

30-årig mand måtte ind og køle af på politigården, efter at han gik til angreb på en fejemaskine med en jernstang på Flakhaven mandag eftermiddag.

En 30-årig mand gik mandag eftermiddag til angreb på en fejemaskine midt i Odense, hvor dagens snefald var ved blive ryddet væk på Flakhaven.

Præcist hvad der fik manden, der er født i 1987, til at gå løs på fejemaskinen, er indtil videre uklart, lyder det fra vagtchefen ved Fyns Politi.

Ordensmagten fik anmeldelsen lidt over klokken 13.

- Han var lettere beruset, men det kan ikke være hele forklaringen, for så beruset var han ikke. Men lige nu sidder han og køler lidt af hos os, siger Anders Furbo Therkelsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Den 30-årige kan se frem til en sigtelse for overtrædelse af våbenloven og ordensbekendtgørelsen, lyder det fra vagtchefen.

Manden, der var ved at rydde sneen på Flakhaven kom ikke noget til, så den 30-årige bliver løsladt, så snart han har forklaret sit angreb på fejemaskinen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce