Annonce
Sydfyn

Slog Frankrig med et sekund: Sydfynsk verdensmester på mountainbike

Annika Henriksen fra Svendborg Orienteringsklub (tv) blev lørdag verdensmester i mountainbikeorientering sammen med Nikoline Splittorf og Christina Reibert (th). Foto: Kristoffer Henriksen
18-årig Svendborgpige med på stafethold, der blev verdensmester i mountainbikeorientering ved VM-stævne i Viborg.

Svendborg: 18-årige Annika Henriksen fra Svendborg Orienteringsklub kan smykke sig med intet mindre end titlen som verdensmester.

Hun var med på det danske stafethold, der lørdag cyklede verdensmesterskabet i hus i mountainbikeorientering i Finderup Øvelsesterræn udenfor Viborg.

Annika Henriksen kørte en fornem anden tur på det danske stafethold, der slog Frankrig med et sekund i et spurtopgør om guldet i juniorklassen. Christina Reibert og Nikoline Splittorf, begge fra Hillerød, vandt guldet sammen med den stærke Svendborgrytter, og sidstnævnte har også nære forbindelser til Svendborg, hvor begge hendes bedsteforældre er aktive i Svendborg Orienteringsklub.

Formand for klubben, Leila Damkjær Pedersen, er stolt og håber, at VM-titlen kan trække flere medlemmer til.

- Det er rigtig stort, og jeg håber, at det kan være med til at promovere os. Anika er en rigtig sød pige, som kan tegne klubben udadtil og sætte os på verdenskortet, siger Leila Damkjær Pedersen.

Svendborg Orienteringsklub har normalt ikke mountainbikeorientering på programmet, men Annika Henriksen har trænet kortlæsning i klubben og kombineret det med målrettet fysisk træning på Svendborg Sportsakademi. Den 18-årige verdensmester går til dagligt på Svendborg Gymnasium.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce