Annonce
Assens

Bacardi-tyv slog ekspedient i Spar i Vissenbjerg: Anholdt for røveri

Fyns Politi måtte lørdag aften rykke ud til Spar i Vissenbjerg, som havde været udsat for røveri. Arkivfoto: Fyens.dk
Da personalet i Spar i Vissenbjerg konfronterede en tyv, svarede han igen ved at slå en af de ansatte. Dagen derpå kunne politiet anholde ham i lokalområdet.

(Opdateret) Omkring klokken 20 lørdag aften blev personalet i Spar i Vissenbjerg udsat for en grim oplevelse.

Det skete, da de blev opmærksomme på en mand, som var i gang med at stjæle nogle varer. Og i løbet af kort tid udviklede hændelsen sig til et egentligt røveri.

Det oplyser vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede, der om episoden kan fortælle, at tingene for alvor spidser til, da personalet konfronterer manden, som de har set tage nogle varer.

Han afleverer varerne tilbage, undtagen en Bacardi Breezer. Derfor påtaler personalet igen, at han mangler at aflevere noget.

- Det får manden til at slå den ene af de ansatte i ansigtet med en lussing, siger Lars Thede.

Annonce

Vidste, hvem han var

Vagtchefen forklarer, at med lussingen ændrer forbrydelsen karakter.

- Det er det, som gør, at butikstyveriet bliver til et røveri, siger Lars Thede.

Fyns Politi havde en stærk formodning om, hvem gerningsmanden var, og i løbet af søndagen fandt de frem til ham ude i lokalområdet, oplyser vagtchef Henrik Krøjgaard søndag aften.

Mandag afgøres det om, hvorvidt manden skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Assens

Kyndelmisse på Hjemstavnsgården

Annonce