Annonce
Odense

Slipper for straf: Falsk restaurantbesøg var ikke ulovligt

Torkil Poulsen prøvede med dette billede at bilde sine følgere ind, at han spiste på en åben restaurant i Odense centrum. Foto: Torkil Poulsen
Da den selvudnævnte frihedskæmper, Torkil Poulsen, blev taget med bukserne nede i færd med at sprede falske rygter om en odenseansk restaurant, var det ikke ulovligt, vurderer Fyns Politi.

Odense: Blot få uger inden Danmarks restauranter på ny må åbne for udendørsservering, er anklagemyndigheden ved Fyns Politi kommet frem til, at den omdiskuterede Torkil Poulsen ikke gjorde sig skyldig i noget kriminelt, da han lokkede et bud til at tage et billede af sig, som skulle ligne, at han spiste på restauranten Phi Mo i Odense.

Billedet blev brugt i et Facebook-opslag, hvor Torkil Poulsen hævdede at have spist et måltid på restauranten. I virkeligheden var restauranten udelukkende åben for take-away.

- Anklagemyndigheden henlagde sagen den 17. marts, og sagen får ingen konsekvens i form af bøder eller fængsel for den anmeldte, oplyser pressevagten ved Fyns Politi til Fyens Stiftstidende.

Ejeren af restauranten Phi Mo i Odense, Yasar Nazir, fortalte tilbage i februar følgende om anmeldelsen til Fyens Stiftstidende:

- Vi skal aldrig nogensinde acceptere, at folk lyver for at få taletid til deres sag. Det er noget, som hører tredjeverdenslande til. Facebook-opslaget kunne have haft kæmpe konsekvenser for både mig og mine restauranter. Var det blevet meldt til politiet, at jeg angiveligt skulle have holdt åbent, kunne jeg risikere en kæmpe bøde.

Yasar Nazirs restaurant blev tilbage i februar involveret ufrivilligt i Torkil Poulsen kampagne. Arkivfoto: Kristian Isaksen
Annonce

Tilfreds med "straffen"

Fyns Politi brugte omtrent en måned på at undersøge anmeldelsen, som gik på injurier mod restauranten samt overtrædelse af corona-restriktioner, da Torkil Poulsen tog ophold i restauranten uden mundbind på.

- Anmeldelsen var aldrig et forsøg på at få sendt ham i fængsel. Det var en måde at tage afstand fra Torkil Poulsens propaganda på, for jeg synes det er vigtigt, at hans følgere også ved, at han opdigtede en løgnehistorie. På den måde mener jeg at han har udstået sin straf, når man tænker på, hvor bredt det er kommet ud, at han opdigtede en historie for at styrke sin egen sag, fortæller Yasar Nazir, som bekræfter, at sagen er henlagt.

- Selvfølgelig har han ret til at demonstrere, men når han inddrager min restaurant, som er mit levebrød, ufrivilligt i sin kampagne, så synes jeg, det går for vidt.

Torkil Poulsen har på Facebook indrømmet, at han fik et bud til at tage billedet på restauranten Phi Mo, og altså ikke indtog et måltid på restauranten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce