Annonce
Odense

Slipper for besparelser: Lettelse i seniorhuset

Det var blandt andet det populære tilbud Motion og Fitness i seniorhuset, der var i fare, hvis spareplanerne var blevet ført ud i livet. 350 seniorer går til motion alle hverdage i seniorhuset, og 72 står på venteliste. Arkivfoto : Nils Svalebøg
Seniorhuset skal alligevel ikke spare på driften som frygtet. Politikerne har besluttet at skåne huset, der har 175 frivillige og tusindvis af brugere hver uge.

Folkene bag Seniorhus Odense kan drage et lettelsens suk. Planerne om at spare omkring en tredjedel af husets driftstilskud er taget af bordet ved et møde i Ældre- og Handicapudvalget forleden.

Tirsdag tog politikerne i Ældre- og Handicapudvalget stilling til, hvordan de vil finde godt 26 millioner kroner i forvaltningens budget til besparelser og omprioriteringer i kommunen generelt, og på listen over mulige besparelser optrådte Seniorhus Odense. Forvaltningen foreslog en besparelse på 250.000 kroner årligt svarende til cirka en tredjedel af husets driftstilskud.

- Det mente vi var for indgribende i forhold til, hvor stor en andel det udgjorde af husets budget. Derfor har vi taget forslaget ud. Seniorhuset giver stor værdi til mange og er et godt tilbud, der favner bredt, siger Kasper Ejlertsen fra Socialdemokratiet, der tog initiativ til at tage posten ud af udvalgets sparekatalog.

Socialdemokraterne fik med det samme opbakning fra Dansk Folkepartis medlemmer af udvalget og rådmand Søren Windell (K).

Annonce

Seniorhus Odense

Seniorhus Odense får godt 800.000 kroner i årligt driftstilskud og får desuden betalt lejen i de lokaler, hvor huset driver tilbuddet "Motion og Fitness" af midler fra Værdighedsmilliarden.

Seniorhuset har desuden en indtægt på mellem 200.000 og 300.000 kroner, som man tjener ind på udleje af lokaler til foreninger, cafedrift og mindre brugerbetalinger. Penge, der bliver brugt til løbende vedligehold, forbedringer og nødvendige nye investeringer i huset til gavn for brugerne.

Driftstilskuddet går til en enkelt fuldtidsansat, Teit Rasmussen, som koordinerer alt det frivillige arbejde og foreningsarbejdet i huset. Hertil kommer udgifter til forsikringer, bogholderi, ekstern revision, økonomistyring og rengøring.

Lettet formand

I Seniorhus Odense har man længe set med bekymring på udsigten til at skulle spare så stor en andel af budgettet og har derfor sendt mails til alle udvalgets medlemmer. Blandt andet med en forklaring på, hvordan husets økonomi hænger sammen.

Af materialet til politikerne fremgik det nemlig, at huset får et årligt tilskud på 1,1 million kroner, men kun 820.000 er et egentligt driftstilskud. Resten er indirekte støtte i form af husleje hos By- og Kulturforvaltningen - penge, som Seniorhus Odense aldrig ser.

Særligt formand for Seniorhus Odense, Kirstine Vad, glæder sig over politikernes beslutning:

- Jeg er meget glad for, at besparelserne nu er taget af bordet. Måske har det hjulpet, at vi har reageret. Jeg synes, vi bruger vores penge fornuftigt. Vi har i to år haft overskud, fordi vi har sparet op til nødvendige forbedringer. Blandt andet er vi nødt til at få lavet et klimaanlæg, for folk bliver simpelthen dårlige i varmen, siger Kirstine Vad.

De 250.000 kroner skal i stedet spares på ledelse i administrationen, oplyser rådmand Søren Windell.

Også i Venstres alternative forslag til besparelser er Seniorhuset pillet ud.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Dybt ubehageligt, grinagtigt og 25 idioter: Var det dig, der lækkede salget af Nordre Havnekaj?

Fyn

Voldstiltalt ishockeyspiller i retten: - Jeg var frustreret og havde en maks puls

Annonce