Annonce
Odense

Slip speederen: Beboere opfordrer til at sænke farten på villaveje

En ny kampagne skal være med til at sænke farten på udvalgte villaveje i Odense. Foto: Odense Kommune
Nye skilte på udvalgte villaveje i Odense skal være med til at få bilisterne til at sænke farten, når de kører på vejene.

Nye skilte på flere villaveje i Odense skal være med til at få bilisterne til at tænke sig om en ekstra gang, før de trykker på speederen, mens de kører på en villavej. "Sammen sænker vi farten - kærlig hilsen din nabo" lyder budskabet på skiltene, som bliver hængt op i et samarbejde mellem beboerrepræsentanter og Odense Kommune.

Lundekærsvej i Bellinge er en af de veje i kommunen, hvor der allerede er blevet hængt skilte op af beboerne. En af dem er Preben Holm, der håber, at de nye skilte vækker opsigt hos bilisterne.

- Lundekærsvej fører i den ene ende ud til et industrikvarter, og det betyder, at der er mange, som benytter vores villavej som smutvej. De burde benytte Brændekildevej, men her er der bump, så det frister at køre ad vores vej, siger Preben Holm og fortsætter: - De fleste kører heldigvis pænt, men der er også nogle, som kommer til at køre en del for stærkt. Selv om det er en bred vej, så er det en villavej med mange børnefamilier, og jeg vil opfordre alle til at kigge på skiltene og sænke farten.

Annonce

Sammen sænker vi farten - kærlig hilsen din nabo

  • Der bliver hængt seks plakater op på et udpluk af kommunens boligveje - for eksempel Lundekærsvej, Karlavej og Slagkrogen.
  • Der står samme budskab på alle seks plakater "Sammen sænker vi farten - kærlig hilsen din nabo".
  • Skiltene er midlertidige og skal hænge på vejen i tre måneder, hvorefter de skifter ejermand.
  • Skiltene hentes af beboerrepræsentanten, som selv sørger for at sætte dem op og tage dem ned igen.
  • Beboerrepræsentanten har inden opsætning selv sørget for at få tilladelse hos Energi Fyn
  • Projektet er blevet til på baggrund af inspiration fra Silkeborg Kommune

Kilde: Odense Kommune

Godt initiativ

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V), er glad for, at beboerne selv har opfordret til, at der skal gøres noget aktivt for at sænke farten på villavejene.

- Nogle borgere oplever, at der bliver kørt for stærkt, hvor de bor, og derfor har forvaltningen udviklet denne kampagne for - sammen med borgerne - at få sænket hastigheden. Trafiksikkerhed handler først og fremmest om god adfærd, og jeg er meget glad for, at der er aktive odenseanere, som vil gøre en indsats for lavere fart i deres boligområde, siger hun.

De beboerrepræsentanter, der ønsker at få skilte op på deres vej, skal først og fremmest aftale det med kommunen. Derefter skal de selv afhente skiltene og hænge dem op i lysmasterne på vejen. Dog skal beboerrepræsentanterne have tilladelse fra Energi Fyn, inden skiltene bliver hængt op.

Skiltene hænger som udgangspunkt tre måneder ad gangen, inden de kan blive hængt op på en ny vej.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce