Annonce
Nyborg

Slip for tidsbestilling: Testkapaciteten øges yderligere

Hver anden onsdag bliver det muligt at få foretaget en pcr-test uden tidsbestilling i Ørbæk. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Fremover bliver det muligt at få foretaget en PCR-test uden tidsbestilling i både Ullerslev og Ørbæk. Testkapaciteten i Nyborg by forbliver på samme niveau.

Østfyn: I flere uger har Nyborg Kommune ligget som en af de nederste på listen over kommuner med flest smittede per indbyggere, når det kommer til corona. Og ifølge de nyeste tal ser det ud til at fortsætte.

Med fem nye smittede det seneste døgn ligger Nyborg nu som 93 på listen.

Det er en placering, man ønsker at bibeholde. Det kræver dog, at der er mange, der bliver testet, så man hurtigt kan opspore smitten, hvis den skulle opstå.

Annonce


Vi er rigtig glade for, at det har været muligt at øge testkapaciteten i de to byer.

Marianne Stentebjerg, leder af kommunens krisestab


Derfor har kommunens krisestab nu i samarbejde med regionen valgt at øge testkapaciteten yderligere. I perioden fra den 12. maj til den 30. juni kan man derfor få foretaget en PCR-test uden tidsbestilling i både Ørbæk og Ullerslev.

Grunden til, man har valgt at øge testkapaciteten i netop de to byer, skyldes en øget efterspørgsel og gode fysiske rammer.

- Vi er rigtig glade for, at det har været muligt at øge testkapaciteten i de to byer. Det er fornuftigt, at man mander op begge steder, når der har været en stor efterspørgsel her. Om man skal køre til Ørbæk eller Ullerslev fra Nyborg kræver ikke det store i forhold til, hvis man skulle hele vejen til Svendborg, fortæller leder af kommunens krisestab, Marianne Stentebjerg.

Covid-19 i Nyborg

Siden 27. januar 2020 er der registreret i alt 934 tilfælde af covid-19 i Nyborg Kommune.

De seneste syv dage er fem konstateret smittet.

Med 15,6 smittede per 100.000 indbyggere er Nyborg nu nummer 93 på den nationale liste med de kommuner, hvor smittetrykket er højest.

Der er de seneste syv dage foretaget 4.921 test for covid-19 i Nyborg Kommune. Med fem smittede giver det en positivprocent på 0,10.

I Ullerslev kan man blive testet onsdage i lige uger fra klokken 9 til 17 i Ullerslev Kultur- og Fritidscenter, mens man på onsdage i ulige uger kan blive testet i Ørbæk Midtpunkt i samme tidsrum.

Lange køer

Det er dog ikke kun i Ullerslev og Ørbæk, at der er stor efterspørgsel på øget testkapacitet. I Nyborg by oplever flere nyborgensere at stå i lange køer til både Tennishallen og ved Bastionen for at få lavet en kviktest.

Her har man dog ikke planer om at øge testkapaciteten.

- Vi er generelt forsynet rigtig godt i hele kommunen, så jeg vil opfordre til, at man benytter nogle af de andre teststeder, så vi fordeler os i hele kommunen. Og så er det rigtig godt at se, at folk hjælper hinanden på Facebook ved at oplyse om, hvor der er kort ventetid, lyder det fra Marianne Stentebjerg.

Ligesom lederen af krisestaben opfordrer til, at man bevæger sig uden for Nyborg by for at blive testet, opfordrer hun også til, at dem der har mulighed for at lade sig teste i løbet af dagen gør det, så dem, der kommer direkte fra arbejde, har mulighed for at blive testet om eftermiddagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce