Annonce
Kultur

Slesvigske Musikkorps på sjældent besøg

Slesvigske Musikkorps har hjemme i Haderslev, men er også et turnerende militærorkester. 19. september medvirker SMUK ved Genforeningskoncerten på Bramstrup. Foto: Slesvigske Musikkorps
Annonce

Slesvigske Musikkorps er et af landets tre tilbageværende militærorkestre, og siden nedlæggelsen af Fynske Livregiments Musikkorps/Musikkorps Fyn i 1997, har "sønderjyderne" været kære, men sjældne gæster i det fynske.

Fynboerne får mulighed for et gensyn lørdag 19. september, hvor Slesvigske Musikkorps, i daglig tale SMUK, medvirker, når 100-året for Genforeningen bliver markeret med en stor Carl Nielsen-koncert på Bramstrup ved Nr. Lyndelse.

Stedet er valgt på grund af den ombyggede lades fornemme akustik, og fordi det var på Bramstrups jorde, at Carl Nielsen som dreng vogtede gæs.

Helt i Carl Nielsens spillemandsånd, får SMUK følgeskab af fynske Helene Blum & Harald Haugaard Band, mens Ringe Kirkes Pigekor repræsenterer komponistens klassiske åre.

Koncerten bliver dirigeret af Henrik Vagn Christensen, som mange musikelskende fynboer vil kende fra Odense Symfoniorkester.

Koncerten, der begynder kl. 16.00, er flagskibet i rækken af genforenings-arrangementer, som Faaborg-Midtfyn Kommune støtter i 100-året. kry

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Fyn

Otterup fjernede al tvivl

Annonce