Annonce
Sydfyn

Slap med flækket læbe: 16-årig knallertkører uden hjelm torpederede bil

En 16-årig dreng blev kørt på skadestuen, efter på sin knallert at have torpederet en bil. Foto: Rikke Bekker

Aabyskov: - Det kunne være gået langt værre.

Sådan lyder konstateringen fra Ehm Christensen, der er vagtchef ved Fyns Politi, efter et uheld på Skårupøre Strandvej nær Aabyskov onsdag eftermiddag.

Her var en bilist ved at bakke ind i en indkørsel med en trailer, og mens det stod på, var der andre bilister, der pænt ventede.

Men så tålmodig var den 16-årige knallertkører ikke.

- Han overhalede for fulde gardiner og overså bilen, som han derfor kørte lige ind i siden på, siger Ehm Christensen.

Da den 16-årige ingen styrthjelm havde på, kunne det være gået ganske galt.

- Men det ser ud til, at han slap med en flækket læbe. Han har været umådelig heldig, siger vagtchefen om den 16-årige, som dog for en sikkerheds skyld blev kørt en tur forbi skadestuen.

Endelig fortæller Ehm Christensen, at knallerten formentlig var ulovlig. Og at det, der var tilbage af den efter det voldsomme møde med bilen, derfor blev kørt til undersøgelse, hvor en tur på et rullefelt skal afsløre, hvor meget over det tilladte den kan køre. /finn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce