Annonce
Kerteminde

Slankeguru er håndplukket af Facebook: Suzy skaber sunde fællesskaber på internettet

Suzy Wengel er også meget aktiv på instagram, hvor hun dagligt liker alle billeder under hasttagget "sensekost." Lige nu ligger der 100.000 billeder under dette hashtag. Foto: Michael Bager
Slankeguruen Suzy Wengel har på Facebook været god til at samle folk og hjælpe dem med at forbedre deres liv. Som den eneste fra Norden er Suzy Wengel udvalgt til at få en lederuddannelse. Lørdag 17. august kan folk på Danhostel i Kerteminde møde Suzy Wengel og hendes administrationsgruppe bag Facebook-gruppen "Sense - slank med fornuft - spørgsmål og svar."

Kerteminde: Hun kan få folk til at tabe sig. Hun kan få folk til at købe bøger, og så kan hun få folk til at være gode ved hinanden på Facebook.

Det sidste har faktisk betydet, at Facebooks hovedkvarter i Silicon Valley har fået øje på Suzy Wengel, der bor i Langeskov, har sommerhus i Kerteminde og er kvinden bag kostfænomenet Sense.

Med fornuften og videnskaben som fundament har Suzy Wengel, der selv har kæmpet med overvægt, tabt sig 40 kilo.

For en håndfuld år siden skabte hun det slanke - og kostkoncept, som hun nu giver videre til andre. Hun har udgivet bøger, og de har i flere år stået på de danske bestsellerlister og er også udkommet i flere europæiske lande.

I dag er der flere Sense-konsulenter i Danmark, og der er flere Facebook-grupper, som Suzy Wengel står bag. Faktisk har hun på Facebook 145.000 aktive brugere.

Annonce
Fra Facebook i Californien har Suzy Wengel hjembragt adskillige souvenirs. Foto: Michael Bager

Valgt ud blandt 6000 ansøgere

Og der er meget positiv aktivitet i disse Facebook-grupper - særligt i den lukkede gruppe "Sense - slank med fornuft - spørgsmål og svar." Folk finder et fællesskab med hinanden og er gode til at bakke hinanden op.

Fordi der var en høj aktivitet i den gruppe, og der sjældent var klager, fik det Facebooks nordiske afdeling til at interesse sig for Suzy Wengels arbejde med at skabe fællesskaber på det sociale medie. Derfor blev hun sammen med 15 andre udvalgte inviteret til et møde i København. Mødet i København endte med endnu et møde i London, hvor hun blev opfordret til at søge om at blive en del af et et-årigt lederprogram udviklet af Facebook.

Facebook havde afsat 10 millioner dollars til lederprogrammet.

- På vej hjem fra London tænkte jeg: Jo, jeg kan da godt prøve at blive en del af det program. Så jeg sendte en ansøgning, fortæller Suzy Wengel.

Kort efter fik hun at vide, at hun var valgt ud blandt 6000 ansøgere og var blevet bevilget 50.000 dollars. Desuden blev hun inviteret til en workshop i Facebooks hovedkvarter i Silicon Valley, hvor hun var ovre i efteråret, og nu har hun lige været af sted igen.

Der er kun 115 personer i hele verden, der er valgt ud til Facebooks lederprogram. De kommer fra 46 forskellige lande. Suzy Wengel er den eneste fra Norden.

Lukker nye medlemmer ind hver torsdag

Pengene fra Facebook har hun brugt til at mødes med sit administratorteam "Scandi Sense Task Force," som hjælper med at besvare spørgsmål i den lukkede Facebook-gruppe, og som også hjælper til med, at retningslinjerne bliver overholdt.

Desuden er pengene gået til at udvikle app'en SenseViden. Det er en app, som teamet kan bruge, når de skal søge svar på spørgsmål, der bliver stillet i gruppen. App'en er fodret med svarene på de mest gængse spørgsmål.

- Derfor kan de fleste, der stiller spørgsmål i gruppen, faktisk få svar nærmest 10 sekunder efter, fortæller Suzy Wengel.

Facebookgruppen overvåges nøje. For gruppen skal være fri for reklamer, og der skal holdes en ordentlig tone. Ingen skal mobbes. Det er et stort arbejde at sørge for holde styr på alle de medlemmer, og det er også derfor, at Suzy Wengel nu får hjælp til det af sit team.

Desuden lukkes der nu også kun nye medlemmer ind i den lukkede Facebook-gruppe en gang om ugen. Det er hver torsdag. Denne torsdag var der 700 nye mennesker, der bankede på, og hver og én er blevet tjekket ud, fortæller Suzy Wengel.

- Vi kigger simpelthen på deres profiler for at se, om de er "rigtige." Desuden skal de også svare på nogle opklarende spørgsmål.

Til tider er der falske personer, der forsøger at komme ind i fællesskabet, forklarer Suzy Wengel.

Alle de udvalgte Facebook-ledere med Ime Archibong i midten af forreste række - han er VP of Product Partnerships at Facebook. Suzy Wengel gemmer sig lidt midt på billedet. Privatfoto

- Mød os i virkeligheden

Da Facebook også gerne ser, at de mennesker, der er igennem lederuddannelsen, sørger for at trække folk ud af onlineuniverset til offline-møder, inviterer Suzy Wengel nu til et foredrag på Danhostel i Kerteminde lørdag 17. august. Her vil hun holde et foredrag om Sense og om den plantebaserede trend, vi ser.

Her kan folk også møde administrationsteamet bag den lukkede Facebook-gruppe.

Billetter til foredraget kan købes på www.billetto.dk.

Til oktober slutter lederuddannelsen ved Facebook, men Suzy Wengel har mødt mange mennesker gennem de workshops, hun har deltaget i, i USA, og dem vil hun nu arbejde videre med.

For flere af dem, som har skabt spændende fællesskaber på deres Facebook-sider, kan hun faktisk netværke med.

Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce