Annonce
Erhverv

Slagteri skærer igennem: Danish Crown fyrer 80 medarbejdere i Faaborg

Ole Lyngesen meddelte i mandag formiddag, at 80 ferieafløsere ryger ud i september. Aktivifoto.

Danish Crown i Faaborg fyrer 80 medarbejdere, der ikke er omfattet af en intern socialplan.

Danish Crown i Faaborg har fyrer 80 medarbejdere i løbet af september.

Det meddelte fabrikschef Ole Lyngesen, Danish Crown, slagteriarbejderne på et samarbejdsudvalgsmøde mandag formiddag, hvor han

Der bliver taler om ferieafløsere, som ikke er omfattet af en såkaldt socialplan.

- Vi kunne se nedgangen komme allerede i foråret, men de mange helligdage gjorde, at vi i første omgang undgik afskedigelser.

Annonce

Tillidsmand: - Det var ventet

- De seneste uger har det dog knebet med at holde vores slagterier i gang om fredagen, så derfor ser vi desværre ingen anden udvej end at skære i bemandingen, forklarer produktionsdirektør Søren F. Eriksen i en pressemeddelelse.

Ifølge tillidsmand på slagteriet i Faaborg, Jimmy Andersen, er afskedigelserne ikke det store drama.

- Det var ventet. Den form for sæsonudsving har vi hvert år, så vi har taget meldingen til efterretning. Alle folk gik i arbejde efter et orienterende møde, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce