Annonce
Erhverv

Slagtere fra Nordfyn genåbner reolmarked i Søndersø: - Det er savnet, og folk skal nok støtte

De to forhenværende slagtere Trine Skovlund og Niels Erik Schult har taget et markant karriereskift og slår dørene op for Reolmarkedet i Søndersø mandag 13. september. Foto: Søren Tideman Lassen
Siden Athyna Moda endeligt lukkede og drejede nøglen rundt 31. juli, har der været planer og forhandlinger om et nyt reolmarked i bygningen, og nu slår to forhenværende slagtere dørene op til den nye butik, der har fået det passende navn Reolmarkedet.

Søndersø: Det var ikke længe reolerne i det gamle mejeri i Søndersø nåede at stå tomme, og næste uge er de mange bøjler og hylder igen fyldt med tøj og andet genbrugsguld.

Mandag 13. september slår Trine Skovlund og Niels Erik Schult nemlig igen dørene op for et reolmarked i Søndersø, der har fået det passende navn Reolmarkedet, godt og vel halvanden måned efter, at forgængeren Athyna Moda endeligt lukkede butikken ned.

Og det ser parret, der bor i Kappendrup med deres to små børn, frem til.

Annonce

- Vi har selv haft en reol her tidligere, og det var en stor succes, fortæller 39-årige Trine Skovlund og tilføjer:

- Vi kender miljøet, og der er en kæmpe opbakning fra Søndersø generelt.

Den udmelding er 40-årige Niels Erik Schult enig i. På papiret er det ham, der ejer det nystartede selskab, som de begge er ansatte i.

- Derudover har vi hjulpet den tidligere ejer med lidt af hvert, så da vi fik tilbuddet om at overtage butikken, skulle vi ikke bruge ret lang tid på at overtales. Vi håber, det fortsætter som den succes, det tidligere har været, siger han.

Iøjnefaldende karriereskift

Umiddelbart lå det ikke i kortene, at parret skulle springe ud som selvstændige og begynde at drive et reolmarked.

De kommer begge fra slagterbranchen, hvor Trine Skovlund har arbejdet som delikatessemedarbejder i mere end 15 år, mens Niels Erik Schult har arbejdet som slagter i mere end 20.

- Efter mere end 10 år med foroverbøjet arbejdsstillinger og mere og mere krummede fingre, blev vi enige om, at der skulle ske noget nyt. Nu kom chancen, også har vi valgt at gribe den, forklarer Niels Erik Schult.

Udover dem selv, har Trine Skovlund og Niels Erik Schult ansat Sabine Risum Jakobsen (th.), der skal hjælpe med at holde styr på butikken. Hun var også med til at styre reol-salgene, dengang stedet stadig hed Athyna Moda og er derfor et velkendt ansigt blandt mange af kunderne. Foto: Søren Tideman Lassen

- Min familie ved også godt, at jeg kan få nogle lidt tossede ideer, og at der af og til skal ske noget nyt, tilføjer han.

Annonce

Stor interesse

Reolmarkedet har fra dag ét næsten en fyldt butik. Det er nemlig gået rigtig godt med bookningen af de første reoler, fortæller parret.

- Allerede nu har vi booket mere end 120 ud af vores 200 reoler, og vi regner med at være næsten fyldt, når vi åbner på mandag, uddyber Trine Skovlund, mens hun fortæller, at der ved åbningen bliver serveret kage og lidt af hvert.

- Samtidig har der været en kæmpe interesse på Facebook. Butikken er uden tvivl savnet, og folk skal nok støtte op, det er vi ikke i tvivl om, tilføjer hun.

Til at hjælpe med de forhåbentligt mange kunder og reol-indehavere har parret genansat Sabine Risum Jakobsen, der også holdt styr på reolerne, dengang butikken hed Athyna Moda.

Efter mere end 10 år med foroverbøjet arbejdsstillinger og mere og mere krummede fingre, blev vi enige om, at der skulle ske noget nyt. Nu kom chancen, også har vi valgt at gribe den

Niels Erik Schult

Faktisk var hun en del af inventarlisten, fortæller Niels Erik Schult grinende og forklarer:

- Den tidligere ejer (Jannick Toftegaard red.) var så glad hende, at det blev vi hurtige enige om, skulle være en del af pakken. Hun er utrolig dygtig og meget serviceminded, siger han.

Og beslutningen om igen at drive reolmarked i Søndersø er 35-årige Sabine Risum Jakobsen også selv rigtig glad for.

- Det er mega fedt. Folk har virkelig efterspurgt det meget. Selvom der kun har været lukket i lidt over en måned, er det rigtig lang tid for flere af kunderne, der har været vant til at besøge stedet dagligt, forklarer hun.

Annonce

"Køb og smid væk kultur"

En af de mange, der allerede nu har købt sig ind og booket en reol, er Louise Ebersbach. Faktisk har hun booket to, en til ting og en til tøj, fortæller hun, mens hun går og stiller tingene pænt og præsentabelt op på hylderne.

- Jeg går ind for genbrug og er stor modstander af køb og smid væk kulturen, siger Louise Ebersbach.

Louise Ebersbach gør den ene af sine to reoler klar til på mandag 13. september, hvor der igen åbner reolmarked på Mejerivej 2A i Søndersø. Foto: Søren Tideman Lassen

Men det er dog ikke uden kvaler, at hendes medbragte ting og sager sættes til salg.

- Det er med lidt blandede følelser denne gang faktisk, fordi det hele er fra mit barndomshjem, som vi netop har ryddet op i. Noget af det er røget til Røde Kors, og en del af det ryger til salg her, så andre måske kan få glæde af det - og vi kan tjene lidt på det, fortæller hun.

- Det er fedt, at der sker noget herude. Det skal nok blive en succes, helt sikkert, især når det spænder så vidt og ikke kun er nicheting, afslutter Louise Ebersbach, der bor i Otterup.

Annonce

Velgørenhed og nye tiltag

Udover selve reolsalget har de to tidligere slagtere flere nye og spændende tiltag gemt i ærmerne.

- Vi har rigtig mange planer.

- Det skal være et samlingspunkt for folk. Vi vil holde arrangementer på parkeringspladsen, eksempelvis bagagerums-marked, julemarked og derudover især arrangementer for børn og unge, fortæller parret.

Trine Skovlund og Niels Erik Schult vil, udover at drive butikken, også benytte området til flere arrangementer. Reolmarkedet huserer i de gamle mejeribygninger lige overfor apoteket og brugsen, og fremover vil butikken have åbent i hverdagene fra 10-17 og i weekenden fra 10-16. Foto: Søren Tideman Lassen

I tillæg til de mange arrangementer har de også opsat en velgørenhedsstand inde i Reolmarkedet, hvor indtægterne går til et godt formål.

- Lige nu og frem til jul har vi valgt at støtte krisecenteret i Søndersø med julegaver til børnene. Vi har selv doneret en del ting til velgørenhedsstanden. På sigt er det meningen, at lejerne også kan donere ting dertil - eller hvis de for eksempel stopper og ikke ønsker resten af deres ting hjem, så ryger de alle over på standen, forklarer Trine Stoklund.

Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Kerteminde For abonnenter

Formanden Thomas er sygemeldt - så nu styrer Tommy kræmmermarkedet: - Vi er hele tiden bange for at glemme noget

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Flere hænder til et trængt arbejdsmarked

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Annonce